Muharrem İnce'den 6'lı ittifak göndermesi: Ortada aday yok, üzerinde uzlaştıkları metin yok

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6 siyasi partinin ittifakı hakkındaki değerlendirmeleri sorulması üzerine, 'Bir ittifakın başarılı olması için önce ilkelerinin olması gerekiyor ama ortada aday yok, üzerinde uzlaştıkları metin yok. Gerisi altın gününe döner. Kimin evinde toplanıyorlarsa birer çeyrek altın versinler. Şu anda altın günü olarak devam ediyor' dedi.

Muharrem İnce'den 6'lı ittifak göndermesi: Ortada aday yok, üzerinde uzlaştıkları metin yok

AA

İnce, Çubuk Barajı'nda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin önünde 5 büyük problem bulunduğunu, bunların gıda, su, enerji, ilaç ve deprem olduğunu söyledi.

Su sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak için Cumhuriyet'in ilk betonarme barajı olma özelliğini taşıyan Çubuk Barajı'nı seçtiklerini ifade eden İnce, ülke genelinde bulunan 78 milyon hektar toprağın ekonomik olarak 8,5 milyonunun sulanabileceğinin söylendiğini ancak 6,6 milyon hektarın sulanabildiğini bildirdi.

Su sorununun çözümüyle elde edilecek kazanımlara değinen İnce, gelecek hafta başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi parti liderlerine tarım, gıda, hayvancılık ve su sorununun çözümüne ilişkin hazırladıkları dosyayı bir mektupla göndereceklerini, randevu veren herkesle bu sorunları tartışmaya hazır olduklarını söyledi.

"ORTADA ADAY YOK, ÜZERİNDE UZLAŞTIKLARI METİN YOK"

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, 6 siyasi partinin ittifakı hakkındaki değerlendirmeleri sorulması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bir ittifakın başarılı olması için önce ilkelerinin olması gerekiyor ama ortada aday yok, üzerinde uzlaştıkları metin yok. Gerisi altın gününe döner. Kimin evinde toplanıyorlarsa birer çeyrek altın versinler. Şu anda altın günü olarak devam ediyor."

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan'ın kendilerine yönelik, "Partinin finansmanını nereden sağladığına" ilişkin soru üzerine İnce, şunları söyledi:

"Yaşar Okuyan muhasebeden anlamayabilir. TÜRMOB'a da çağrıda bulunuyorum. Yanına mali müşavir, muhasebeci, ekonomist kimi istiyorsa alsın, partinin genel saymanına talimatımdır, Yaşar Okuyan yanında muhasebecilerle geldiğinde partinin hesaplarını açın, gösterin. Kim gelirse denetlenmeye açığız."

Tüm Güncel haberleri için tıklayın