Milli füzeden tam isabet

Menzili 220 kilometre! Atmaca güdümlü füzesinden tam isabet. Yerli gemisavar füzesi Atmaca, dün envantere girişi öncesi gerçekleştirilen son test atışında ilk kez bir gemi hedefini tam isabetle vurdu.

Milli füzeden tam isabet

Seri üretim hattından çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzesi, test atışı kapsamında gerçek bir su üstü hedefini vurdu. Milli üretim TCG Kınalıada'dan yapılan ve tam isabetle sonuçlanan atış, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi tarafından da takip edildi. Sinop'ta gerçekleştirilen atış senaryosu kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca hurdaya ayrılan bir gemi hedeflendi. Bölgedeki iki F-16 ve keşif uçağından aktarılan görüntülerle atışın her anı harekat merkezinden anlık takip edildi.

Füzenin tam isabetle hedefle buluştuğu an savaş harekat merkezinde büyük coşkuyla karşılandı. Roketsan tarafından geliştirilen Atmaca Güdümlü Mermisi'nin 220 kilometre menzili bulunuyor.

ERDOĞAN: MAVİ VATANIMIZIN ÇELİK KILICI

Başkan Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mavi Vatanımızın çelik kılıcı Atmaca Gemisavar Füzemiz, bugün envantere girişi öncesi gerçekleştirilen son test atışında ilk kez bir gemi hedefini tam isabetle vurmayı başardı. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadesini kullandı. Paylaşımda, Atmaca'nın hedefi tam isabetle vurduğu anında görüntüsü de yer aldı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın