Türk mühendis Mehmet Yontar nereli? Mehmet Yontar kimdir, kaç yaşındaydı?

Mehmet Yontar, 1940'lı yıllarda ABD'ye makine mühendisi olarak gitmiştir. Ülkemizde yetişen en başarılı genç mühendisler arasında yer alan Yontar, üstün başarısı sebebiyle yurtdışına eğitim için gönderilen 3 Türk genç öğrenciden birisiydi. Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) burslu okuyan Mehmet Yontar kimdir, kaç yaşındaydı? Türk mühendis Mehmet Yontar nereli?

Türk mühendis Mehmet Yontar nereli" Mehmet Yontar kimdir, kaç yaşındaydı"

Mehmet Yontar, bugün ABD'de vefat etti. Üstün başarısı sebebiyle Türkiye'den yurtdışına gönderilen 36 Türk öğrenciden biriydi. Dünyanın en prestijli üniversitesi olan Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) burslu doktora eğitimi almıştı. Makine mühendisi olan Mehmet Yontar kimdir, kaç yaşındaydı? Türk mühendis Mehmet Yontar nereli?

MEHMET YONTAR KİMDİR?

Mehmet Yontar, Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan ve harp okulunu 1. sırada bitirerek İstanbul'daki Robert Koleje askeri öğrenci olarak kayıt yaptıran Mehmet Yontar, üstün başarısından dolayı yurt dışına gönderilmeye hak kazanan 3 öğrenciden biriydi. Mehmet Yontar, 1949 yılında ABD'nin Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisansa kayıt yaptırdı. Yüksek makina mühendisi olan Yontar, yüksek lisans programında ortaya koyduğu üstün başarısından dolayı, New York Liman İşletmesi (Port Authority) tarafından ABD'nin ve dünyanın sayılı üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) burslu olarak doktora eğitimi aldı.

Birçok patenti bulunan Mehmet Yontar'ın, New York'un banliyö tren vagonlarının teknik aksamında yaşanan büyük problemi mühendislik zekası ile çözüme kavuşturması dönemin Amerikan gazetelerinde haber olarak yer aldı.

Türk mühendis, raylı sistemler konusundaki tecrübe ve kabiliyetinden dolayı 11 Eylül 2001'deki terör saldırısında yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin yapımında da baş mühendis olarak görevlendirilmişti.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın