Kızıltepe'de en büyük yatırım yollara

Kızıltepe Belediyesi, tarihinin en kapsamlı yol çalışmalarına imza atıyor. İlçeye halı motifli cadde kazandıran Başkan Vekili Hüseyin Çam, “Hem şehir merkezi hem de kırsal mahallelerde çalışmalar sürüyor” dedi.

Kızıltepe'de en büyük yatırım yollara

Mardin Kızıltepe İlçesi'nin en büyük sorunlarından biri yollarıydı. Vatandaş odaklı çalışan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, ilçeye kazandırdığı 1 kilometre uzunluğundaki 2 halı motifli cadde ile birçok belediyeye örnek oldu. Altyapı çalışmaları biten mahallelerde vakit kaybetmeden yol çalışmalarını sürdüren Kızıltepe Belediyesi, ilçe merkezinde bu yılın sonuna kadar 1 milyon m2'nin üzerinde yol çalışması yapmayı hedefliyor.

İlçe merkezinde 25 bin ton sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdi. Merkez mahallelerde 300 bin m2 ve kırsal mahallelerde 300 bin m2 olmak üzere toplamda 600 bin m2 parke taşı döşemesi yapıldı. 500 kilometre stabilize yol ve 20 kilometre yağmur suyu isale hattı da vatandaşların hizmetine sunuldu.

İLÇE HER GÜN YIKANIYOR

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bol köpüklü dezenfektan ve deterjanlı suyla yollar, caddeler, duraklar yıkanarak vatandaşlar temiz bir Kızıltepe ile buluşturuluyor.

KIRSAL MAHALLELERE 300 BİN METREKARE PARKE DÖŞENDİ

İlçe merkezinde başlayan yol çalışmaları kırsal mahalleler de devam ediyor. Kırsalda 300 bin m2 parke taşı döşemesi yapan Kızıltepe Belediyesi, ilçenin en ücra noktasına kadar hizmet götürüyor. "Bu yılın planına göre 65-70 kırsal mahallenin parke taşı döşemesi yapılacak" diyen Hüseyin Çam, "2023 sonu itibariyle Kızıltepe'nin kırsal mahallelerinde ve mezralarında parke döşenmemiş yer bırakmamak istiyoruz. Üç yılın sonunda da 169 kırsal mahalle ve 226 mezranın tamamını bitireceğiz" diye konuştu.

SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde devam eden sıfır atık projesi kapsamında Atık Dönüşüm Okulu açılarak geri dönüşüm sağlandı. Atık Dönüşüm Okulu'nda atık malzemelerden birbirinden farklı ürünler ortaya çıkaran kadınlar bu ürünlerin satışını da gerçekleştiriyor. Kağıttan; sepet, saksı ve kapı süsü, kumaştan; supla, kasnakta kilim dokuma, sepet, top ve bebek; kamıştan supla ve süs eşyası yapan kadınlar, atık malzemeleri sanat eserine dönüştürerek hem geleceğe yatırım yapıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYE

10 kadının istihdam edildiği Atık Dönüşüm Okulu'nda çocuklar içinde bir atölye kuruldu. Çocuklara atıkların geri dönüşümle yeniden hayat bulabileceği hakkında bilgiler verilerek ince motor gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Ürünler şehit çocukları, yetim ve öksüz çocuklar gibi dezavantajlı kesime ulaştırılıyor.

KADIN İSTİHDAMINA TAM DESTEK

Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam'ın eşi Dilek Çam başkanlığında kurulan Kızıltepe Üreten Kadınlar Kooperatifi, üreten kadınları bir araya getiriyor. Kadınlar ürettikleri ürünlerin satışını koopetaratif yoluyla alıcılarla buluşturarak sosyal projelere imza atıyor. Bunun en güzel örneği Mezopotamya Çilek Bahçeleri ve Atık Dönüşüm Okulu oldu. 16 kadının istihdam edildiği Mezopotamya Çilek Bahçeleri'nde toplanan çilekler satışa sunularak kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlanıyor. Çocukların da ağırlanmaya başlandığı çilek bahçesinde çocuklara çilek yetiştiriciliği hakkında bilgiler verilip öğrencilerin toprakla buluşması sağlanıyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ALANINDA ÖRNEK

Birçok alanda olduğu gibi sosyal belediyecilik alanında da adından sıkça söz ettiren Kızıltepe Belediyesi, çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Her yaş grubuna hitap eden Giyim Bankası'nda elbiseden gömleğe, pantolondan ayakkabıya kadar tüm ihtiyaçlar yer alıyor.

Ürünler belediye personeli tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Bu kapsamda 28 bin kişinin giyim ihtiyacı karşılandı. Aynı zamanda Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi 35 bin aileye gıda desteği sağladı.

Ayrıca 5 bin yaşlı ve bakıma muhtaç kişiye hizmet verilerek, öğrencilere 30 bin kitap kırtasiye yardımı yapıldı. 100 kamuya ait binanın bakım onarımı yapıldı, bunların 80 tanesini okullar oluşturdu.

KIZILTEPE ARTIK SPORLA ANILIYOR

İlçeye 84 bin m2'lik spor kompleksi yapan Kızıltepe Belediyesi, kısa sürede vatandaşın hizmetine sunmak için çalışıyor. Kompleksin içerisinde çocuk parkı, yüzme havuzu, koşu ve bisiklet yolları olacak.

Kızıltepe Spor Kompleksinde; kapalı spor salonu, bölgenin en büyük çocuk parkı, yüzme havuzu, koşu ve bisiklet yolları, 3 futbol sahası, basketbol ve tenis sahaları yer alıyor. Kompleks, 7'den 77'ye her vatandaşın kullanabileceği ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebilmeleri için güvenle getireceği bir yer olacak.

Şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muhar- rem Kasapoğlu'ndan alan Yeni Kızıltepe Spor Voleybol Erkek Takımı, kupayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya takdim etmişti.

EN ÖNEMLİ BAŞARI

Belediye, amatör takımların desteklemesi ve ilçeye kazandırılan spor tesisleriyle gençlere sporun kapılarını aralıyor. Bunun en güzel örneği; Efeler Ligi'nde mücadele eden Yeni Kızıltepe Spor Voleybol Erkek Takımı. Başkan Çam'ın desteği ile Efeler Ligi'nde mücadele eden Yeni Kızıltepe Spor Voleybol Erkek Takımı, Mardin tarihinin en önemli sportif başarısını elde etti. Yeni sezona yaptığı transfer ile kararlı giriş yapan Mezopotamya'nın Efeleri, gelecek nesillere de örnek olmayı sürdürüyor. Bununla birlikte Kızıltepe Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu ile Kızıltepe 31 Ekim'de sporcuları ağırlamaya hazırlanıyor.

PROJELERE DEVAM

Kızıltepe Spor Kompleksi'nin dışında 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, 1 adet yarı olimpik havuz, 2 bin kişilik tribün, 84 bin m2'lik alanın peyzaj düzenlemesi, gençlik merkezi, Kızıltepe Spor Lisesi'nde kapalı butik spor salonu, kırsal mahallelere 15 adet halı saha, 15 adet pota yapımı ve okul sahalarının onarımı projeleri de hayata geçirilecek.

HER ŞEY GENÇLER İÇİN

İlçe merkezindeki Turgut Özal, Sanayi, İpek, Ersoylu ve Atatürk Mahalleleri'nde 5 adet halı saha ve 2 adet tenis kortu gençlerin hizmetine sunuldu. Yapılan sahalarda Kızıltepe Belediyesi tarafından kurslar açılarak kız ve erkek çocuklarına futbol dersi verilmeye başlandı. Futbol kursları erkek çocukların yanı sıra kız çocuklarının da büyük ilgi odağı oldu. Yapılan spor yatırımlarıyla her bir çocuğumuz geleceğin Mete Gazoz'u, Busenaz Sürmeneli ve Filenin Sultanları olma yolunda ilerliyor.

  • kızıltepe belediyesi
  • yatırım
  • yol çalışmaları
  • hüseyin çam
  • sosyal belediyecilik
Tüm Güncel haberleri için tıklayın