Kılıçdaroğlu'ndan karanlık senaryo... 'FETÖ ağzıyla mı konuşuyor?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ ağzıyla mı konuşuyor? Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayet' açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Kılıçdaroğlu'ndan karanlık senaryo... 'FETÖ ağzıyla mı konuşuyor"'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet" açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, Prof. Dr. Zakir Avşar, gazeteci Nedim Şener ve hukukçu Cüneyt Altıparmak, 24 TV'de yayınlanan İbrahim Güneş'in sunduğu Moderatör programında Kılıçdaroğlu'nun iddialarını değerlendirdi.

"SÖYLEMLERİN TAMAMI FETÖ'CÜLER TARAFINDAN ÜRETİLMİŞTİR"

Gazeteci Şener, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Endişesi olan kişi bu tür bilgileri güvenlik güçleriyle, savcılarla, adli makamlarla paylaşır, toplumu da huzursuz etmezdi. Bence sadece sinsi bir provokasyon yapıyor. Siyasi cinayetler, Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yok söylemlerinin tamamı FETÖ'cüler tarafından üretilmiştir." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un devamını yaşadığımızı söyleyen Şener, şunları kaydetti:

"Bugün bütün bu algılar, toplumun bütün sinir uçları, 15 Temmuz öncesi düşmanlıkların hepsi yeniden üretildi. Benim korkum şu: Bu provokatif ağızlar masum gençlerin canını yakacak."
"Biz, 15 Temmuz'un devamını yaşıyoruz. Bugün bütün bu algılar, toplumun bütün sinir uçları, 15 Temmuz öncesi düşmanlıkların hepsi yeniden üretildi. Benim korkum şu: Bu provokatif ağızlar masum gençlerin canını yakacak."

Prof. Dr. Avşar ise siyaset ve devlet adamlarının mutlak suretle dillerinin bir süzgeci olması gerektiğini belirterek, "Eğer dil süzgecinden geçirmezsek konuşmalarımızı, beyin süzgecinden hiç geçirmemiş oluruz." dedi.

"SİYASİ MANİPÜLASYON PEŞİNDE KOŞMAK ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY"

Hukukçu Altıparmak, siyasi manipülasyona tepki göstererek, "Bir insanın ölümü üzerinden veya öldürüleceği üzerinden bir siyasi manipülasyon peşinde koşmak çok kötü bir şey. Esas sorumsuzluk dediğimiz şey bu." ifadelerini kullandı.

Kartoğlu, Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin prova ve provokasyon olduğunu belirtti. Kartoğlu, "Devletin geldiği nokta buna izin vermeyecek noktada." dedi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın