İstanbul'da yıllar sonra taşıma su dönemi: Vatandaşlar İSKİ tankeri önünde sıraya dizildi

İBB'ye bağlı İSKİ'nin 3 gündür su veremediği Şile'de vatandaşlar isyan etti. Tepkiler üzerine ilçeye İSKİ tankeriyle su gönderildi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak görüntüleri Twitter'dan paylaşarak tepki gösterdi. Şenocak 'İstanbul'a bu kabusu yaşatan Başkan'a kısaca EkoFelaket diyoruz!' ifadelerini kullandı. Bakan Varank konuyla ilgili 'Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. DARK(İstanbul)' diyerek Akşener ve Kılçdaroğlu'na atıfta bulundu.

İstanbul'da yıllar sonra taşıma su dönemi: Vatandaşlar İSKİ tankeri önünde sıraya dizildi

İstanbul 1994 öncesine mi dönüyor?

İstanbul Şile'de farklı saat dilimlerinde suların kesildiği öğrenildi. Bazı bölgelerde 60 saate yakındır su verilmediği belirtilerken, sosyal medyadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepkiler çığ gibi büyüdü.

Halk suların kesik olmasından dolayı mağduriyet yaşarken, olay sosyal medyanın gündemine oturdu.

Söz konusu durum nedeniyle İSKİ'nin tankerle vatandaşlara su dağıttığı görüldü.

"EKOFELAKET"

Bu duruma sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak "CHP’li İBB’den tarihi hizmet. Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul’una dönüş... (Fotoğraflar Şile, 5Temmuz 2020) İstanbul’a bu kabusu yaşatan Başkan’a kısaca EkoFelaket diyoruz!" ifadelerini kullandı.

"DARK (İSTANBUL)"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da olayla ilgili İP Başkanı Meral Akşener ve CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na DARK dizisi ile göndermede bulundu.

Bakan Varank; "Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. Olay İstanbul'da geçiyor. 

DARK (İstanbul)

Yıl: 2020

Tür: Dram

IMDB: 0,0

@meral_aksener @kilicdarogluk İyi seyirler!" ifadelerini kullandı.

"FOTOĞRAFLAR AYNI, YILLAR FARKLI"

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar İstanbul'da 26 yıl önce kaydedilen su  kuyruğu fotoğrafını paylaşarak "İSTANBUL 1994-2020 Fotoğraflar aynı, yıllar farklı..!" ifadelerini kullandı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın