Hepsi bize emanet

100 yıldır 4 Ekim'de kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü'yle küresel olarak patili dostlarımızın yaşadığı sorunlara karşı farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Hepsi bize emanet

Dünya Hayvanları Koruma Günü, her yıl 4 Ekim'de hayvanlara daha iyi muamele edilmesini savunan ve hayvan refahı hareketinde çalışan insanları bir araya getiriyor. Bu kapsamda Ümraniye'de Avrupa standartlarında olduğu belirtilen, Minik Dostlar Hayvan Parkı açıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın açtığı 2 bin 600 metrekarelik parkta, 8 adet köpek oyun parkuru ve 1 adet kum havuzu bulunuyor.

Fatih Belediyesi ise Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'ni bu anlamlı günde açtı. Merkez bin 300 köpek ve 200 kedi olmak üzere yaklaşık bin 500 sahipsiz sokak hayvanına ev sahipliği yapmakta olan Yedikule Hayvan Barınağı ile entegre olarak hizmet verecek. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "Modern bir merkez kurduk. Ameliyat sonrası bakım odalarımız, 3 veteriner hekim ve 3 veteriner teknikerimiz var. Fatih'te yaşayan her canlının belediye başkanlığını yapıyoruz" diye konuştu.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın