Hem üretilecek hem tanıtılacak

Sputnik V aşısının üretimi için anlaşma tamam, geri sayım başladı. Rusya'dan gerekli teknoloji transferine başlayan Türkiye, aşının dış pazara tanıtılması için de aktif rol üstlendi.

Hem üretilecek hem tanıtılacak

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, Koronavirüse karşı yüzde 90 etkili, 9 ay koruyucu özelliği olan Sputnik-V aşısının üretimi için Türk bir ilaç şirketi ile anlaşma yaptı, teknoloji transferine dün itibarıyla başladı. Üretim aşamaları devam ederken, aşının dış pazarlara tanıtılması için de Türk şirketle anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Aşının milyonlarca doz üretim hacmi bulunurken kapasitenin gelecek yıllarda daha da artırılması hedefleniyor.

Aşının hem Türkiye iç pazarına hem de diğer ülkelere sevkiyatı da en kısa sürede yapılacak.

YÜZDE 90 KORUYUCU

Ülkede Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen ve geniş çaplı olarak uygulanmaya başlayan ilk aşı olan Sputnik V’nin yüzde 90’ın üzerinde etkili olduğu açıklanmıştı.   

ÇİN AŞILARININ İKİNCİ PARTİSİ BEKLENİYOR 

Türkiye aşı seferberliği ile dünyada ilk 10’a girdi. ilk doz aşılar vurulmaya devam ederken Çin’den alınan Sinovac aşılarının ikinci partisinin bu hafta gelmesi bekleniyor. İlk partide Çin’den 3 milyon doz gelmişti. Gelecek olan 10 milyon dozla 13 milyon doza ulaşılacak.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın