Hamit Can Sarıoğlu: İnşaat sektöründeki sorunlar çözülürse piyasa açılabilir

1992 Yılında girdikleri otomotiv sektörünün ardından 2016 yılında girdikleri inşaat ve gayrimenkul sektöründe de pek çok projeye imza atan grubun yönetim kurulu başkan yardımcılığını yapan Hamit Can Sarıoğlu, pandemi sürecinden en çok etkilenen sektör olan inşaat sektörünün, yasakların ve kısıtlamaların kalkmasının ardından nasıl bir yol izleyeceğine dair düşüncelerini paylaştı.

Hamit Can Sarıoğlu: İnşaat sektöründeki sorunlar çözülürse piyasa açılabilir

Hamit Can Sarıoğlu, "Pandemi sürecinin başladığı ilk zamanlarda hemen hemen durma noktasına kadar gelen inşaat sektörü, ilerleyen zamanlarda alınan bir takım iyileştirici önlemler ile toparlanarak, satış rekorlarına imza atmıştır. Ancak gerek döviz kurlarındaki dalgalanmalar gerekse konut kredilerinin yüksek seyretmesi neticesinde sektör yeniden bir durgunluğun içerisine girmiştir. Hamit Can Sarıoğlu "İnşaat sektöründeki sorunlar çözülürse piyasa açılabilir." dedi.

İnşaat sektörünün pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin ilk sıralarında yer almasına rağmen alınması düşünülen birtakım önlemler ile bir toparlanma sürecine gireceğini söyleyen Hamit Can Sarıoğlu, "Sektörün bu zorlu pandemi sürecinde bile yurtdışında 2020 yılında 15,1 milyar doları bulan proje üstlendiğini görüyoruz. Bu yıl için hedeflenen tutar ise 20 milyar dolar civarında. Sektörün sıkıntılarının giderilmesi halinde bu miktarların çok daha yukarılara çıkabileceğini söyleyebiliriz." dedi.

Ülkemizin coğrafi konumunun lojistik açıdan sektör için bir avantaj olmasının, yeterli sayıda deneyimli teknik personele ve mühendise sahip bulunmasının, çimento, çelik gibi alt sektörlerin güçlü olmasının, çok farklı ülkelerde uluslararası deneyim kazanılmasının inşaat sektörünün güçlü yanlarını oluşturduğunu ifade eden Sarıoğlu, "İnşaat sektörünün önünde pek çok fırsatlar bulunmaktadır. Kentsel dönüşümlere duyulan ihtiyaç, sektörün hem orta hem de uzun vadede geleceğini güvence altına alması için bir fırsattır. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı projelere verilen devlet desteği bir fırsattır Türk inşaat sektörünün yurt dışı projelerdeki sahip olduğu tecrübe ve itibar sektör için bir avantajdır. Ülkemizin nüfusunun genç olması ve konuta sürekli olarak bir talebin olması bir fırsattır." dedi.

Yurt dışında inşaata duyulan ihtiyacın yurt içinde ise ulaşım ve alt yapı çalışmalarının sektörün toparlanması ve atılım yapması adına sayısız fırsatlar sunduğunu söyleyen Hamit Can Sarıoğlu, toparlanmanın yavaş ama sürekli olacağını öngördüklerini belirtti.

  • Hamit Can Sarıoğlu
  • inşaat
  • inşaat sektörü
Tüm Güncel haberleri için tıklayın