'Geriye eklem ağrıları ve solunum zorluğu kalıyor'

Eskişehir'deki Kovid Sonrası İzlem Merkezi'nde 1 ayda 500 kişi incelendi. Koronayı atlatan kişilerde, solunum yetmezliği, eklem ağrısı, uyku bozukluğu ve unutkanlık gibi nörolojik rahatsızlıklarının devam ettiği ortaya çıktı.

'Geriye eklem ağrıları ve solunum zorluğu kalıyor'

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, koronavirüs hastalığını atlatmış kişilerin takiplerinin yapılacağı ‘Kovid Sonrası İzlem Merkezi’ bir ayda 500’e yakın hasta kontrolden geçirildi. Koronayı yenen kişilerde halen solunum yetmezliğinin yanı sıra eklem ağrısı, halsizlik, uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik rahatsızlık şikayetlerinin devam ettiği belirlendi.

İKİ YIL İZLENECEKLER

Başhekim Dr. Yaşar Bildirici, “Hastalar 2 yıl boyunca, belirli periyotlarla takip edilecekler” dedi. Merkezde yapılan incelemelerde koronavirüsü yenmiş kişilerde halen eklem ağrısı ve halsizlik gibi şikayetin devam ettiğini anlatan Dr. Bildirici, “Genelde çok yaygın olan gezici eklem ağrıları, genel bir halsizlik ve yorgunluk semptomunu hastalarımızın çok önemli bir kısmı tarif ediyor. Diğer taraftan, yoğun bakıma girmeyip serviste yatan hastalarımızın da yüzde 20’sinde, yoğun bakımda yatan hastalarımızın da yüzde 10’unda bir solunum güçlüğü şikayetine rastlıyoruz. İlginç bir şey daha var, özellikle ileri yaş grubunda her 4- 5 hastada bir genelde uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik semptomlara da denk gelebiliyoruz” dedi.

‘İKİ AY OLDU AMA ÇARPINTIM VAR’

Kovid-19 İzleme Merkezi’nde kontrolden geçen pilot Dilek Gündar, 2 ay önce virüsü atlattığını söyledi. Gündar, “Kovid sonrası kalp çarpıntısı, uykusuzluk, ağrılarımın dinmemesi özellikle bel ağrılarım oldu. Aynı zamanda konsantre olmakta zorluklar çekiyorum. Unutkanlık başladı, kulak ve gözlerimde de hassasiyet hissediyorum” dedi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın