Genelge yayımlandı! Havada yaşanan kazaların tespiti kolaylaşacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelge ile pilot lisansı almak için yapılan eğitim uçuşlarındaki uçaklara kamera takılacağını ve böylelikle uçuşlarda meydana gelen kazaların sebeplerinin tespit edilmesinin kolaylaşacağı açıkladı.

Genelge yayımlandı! Havada yaşanan kazaların tespiti kolaylaşacak

IHA

IHA'nın haberine göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, pilot lisansı almak için yapılan eğitim uçuşlarında kullanılan uçaklara kamera takılacağını açıkladı. Kamerayla kaza ve ciddi olaylarının sebeplerinin tespit edilmesi sağlanacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) bugün resmi internet sitesinden "UOD-2021/3 Hava araçlarına görüntü kayıt sistemi takılması" konulu bir genelge yayımladı. Genelgeye göre pilot lisansı almak için yapılan eğitim uçuşlarına kullanılan uçaklara kamera takılarak, yaşanan hava aracı kaza/ciddi olay ve olaylarının sebeplerinin tespit edilmesinde kolaylık sağlanacak ve eğitim kalitesinin arttırılmasına yardımcı olunacak. Bu Genelge, pilotaj eğitim uçuşu icra eden eğitim kuruluşlarını (ATO,DTO) ve PPL lisansı ile uçuş icra eden kişilerin kullandığı hava araçlarının bağlı olduğu işletmeleri kapsayacak.

Eğitim uçaklarına takılacak olan kameralar genel ortam kaydı yapabilecek şekilde olacak. Kayıt altına alınacak uçuşların arşivlenmesi 4 ay süre ile eğitim kuruluşları tarafından yapılacak. Uçuş yapacak pilot ve pilot adaylarına uçakta kamera kaydı alındığına dair imza karşılığında bilgilendirme yapılacak ve bu bilgilendirmeler ilgili pilotların dosyalarında saklanacak.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın