Gara'ya nokta atış! MİT, PKK'nın 'irtibat'ını kesti

MİT buldu, TSK vurdu! Teröristlerin 'irtibat'ı kesildi. PKK/KCK'nın sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu ‘Cevher' kod adlı Mehmet Emin Ekinci, MİT ve TSK'nın Irak kuzeyine düzenlediği harekatla imha edildi. Teröristin 2020'de özel talimatla Gara'ya gönderildiği ve üst ile alt kadrolardaki iletişimi sağladığı belirlendi.

Gara'ya nokta atış! MİT, PKK'nın 'irtibat'ını kesti

MİT ve TSK'nın koordineli operasyonunda, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu olarak faaliyet yürüten 'Cevher' kod adlı terörist Mehmet Emin Ekinci hedef alındı. Örgütün üst düzey yöneticilerinin irtibat ve intikallerini koordine eden ve 2020'de örgütün üst yönetiminin özel talimatıyla Gara'da görevlendirilen Ekinci, ortak operasyonda etkisiz hale getirildi.

ÖZEL TALİMATLA GARA'DA

2011'de Irak'a kaçarak örgütün kırsal kadrolarına katılan teröristin bir süre Zagros'ta faaliyet yürüttükten sonra PKK'nın Sincar'da kayıplar vermesi üzerine Kandil alanına çekildiği öğrenildi. 2020'de Gara'da PKK/KCK'nın dış ilişkiler birimine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Ekinci'nin, üst düzey örgüt mensuplarının faaliyetlerine yeniden işlerlik kazandırması amacıyla özel olarak bu bölgede görevlendirildiği tespit edildi. MİT tarafından hedefe yönelik gerçekleştirilen özel operasyonlar nedeniyle korunaklı alanlardan ayrılamayan üst düzey PKK/KCK yöneticilerinin, örgütü bir arada tutabilmek ve alt kadrolarla irtibat kurabilmek için Ekinci gibi güvenilir isimlere bel bağladığı öğrenildi.

6 TERÖRİSTE TSK PENÇESİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek bölgesine operasyon düzenlendiğini belirterek 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Fırat Kalkanı bölgesine taciz atışı yapan 4 PKK/YPG'li terörist de imha edildi.

DAĞDAN KAÇIP TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı emniyet ve jandarma tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucunda, PKK/KCK terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi. 2008'de PKK'ya katılan örgüt üyesinin son olarak Irak'ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Bu yıl sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı ise 144'e yükseldi.

TEPE KADROYA AĞIR DARBE

HAREKET HALİNDEKİ ARAÇTA VURULDU: MİT, 20 Ağustos'ta PKK'nın Sincar'da faaliyet gösteren kolu YBŞ'nin sözde genel sorumlusu Hasan Said Hasan etkisiz hale getirildi. Operasyonda, Hasan'ın da içinde bulunduğu hareket halindeki araç nokta operasyonla vuruldu.

MAHMUR SORUMLUSU: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu "Doktor Hüseyin" kod adlı Selman Bozkır, 6 Haziran 2021'de MİT tarafından etkisiz hale getirildi.

KIRMIZI LİSTEYE ÇİZİK: Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 8 Nisan'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, kırmızı kategorideki PKK'nın sözde Botan saha sorumlusu "Özgür Gabar" kod adlı Fırat Şişman olduğu tespit edildi.

MİT tarafından Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında haziranda düzenlenen nokta operasyonda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu "Salih Cizre" kod adlı Hasan Adır etkisiz hale getirildi.

BAGOK MEZARLARI OLDU: Mardin'in Bagok bölgesinde 30 Mart'ta düzenlenen operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu teröristlerden 2'sinin, kırmızı listede yer alan ve PKK'nın sözde Mardin sorumlusu "Hevram Havraman Avyer" kod adlı Hasan Mahmudi ile turuncu kategoride bulunan örgütün sözde Mardin Bagok alan sorumlusu "Reber Koser" kod adlı Teyyüp Çam olduğu belirlendi.

TURUNCU LİSTEDEYDİ: Diyarbakır Lice'de 14 Nisan'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, turuncu listede yer alan "Dara Zagros" kod adlı Abdulsıttar Özer olduğu anlaşıldı.

Bitlis Sehi Ormanları kırsalında 10-11 Ocak'ta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin ise örgütün sözde orta saha Garzan eyaleti Bitlis gücü sorumlusu turuncu kategoride yer alan "Poyraz Bulanık" kod adlı Kurban Pehlivan olduğu tespit edildi.

VEFA DESTEK GRUBUNA SALDIRMIŞTI: "Eren-1 operasyonları" kapsamında 5 Haziran'da Van'da etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, gri kategoride aranan PKK'nın sözde Başkale sorumlusu "Agit" kod adlı Gökhan Demir olduğu belirlendi. Demir'in 15 Mayıs 2020'de Vefa Destek grubuna saldırdığı belirlendi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın