FETÖ'ye selam fotoğrafı!

FETÖ'cülere kucak açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi davasında hüküm giyen ve ardından Yargıtay kararıyla serbest kalan askeri öğrenciler arasında bulunan Taha Furkan Çetinkaya'yı kabul etti.

FETÖ'ye selam fotoğrafı!

Yargıtay, FETÖ'nün kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sultanbeyli dosyası kapsamında ve hapis cezası verilen 66 askeri öğrenci hakkında kararı bozdu. Karar bozulduğu için Silivri Cezaevi'ndeki öğrenciler, tahliye edilmeye başlandı. Karar vicdanları yaralarken tahliye edilen isimlerden biri de Taha Furkan Çetinkaya oldu.

SARILARAK KARŞILADI

FETÖ'nün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimini kahve içerek izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbecisi askeri öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya'yı ve FETÖ'yü güzelleyen annesi Melek Çetinkaya ile görüştü. Kılıçdaroğlu, Taha Furkan Çetinkaya'yı sarılarak karşıladı. Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Melek Çetinkaya, ziyaretten fotoğrafları şu notla paylaştı: "Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyareti yaptık. Hapishanede kalan askeri öğrencileri ve erleri konuştuk. Mücadeleye devam."

GÜLEN'E ÖVGÜLER DİZMİŞTİ

Melek Çetinkaya, geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir programda skandal açıklamalarda bulunmuştu. Terör elebaşı Fethullah Gülen için 'terörist diyemeyen' diyen Çetinkaya konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı; "Ben Fetullah Gülen'e teröristtir diyemiyorum ama bana bu cemaatin içindeki insanlardan komşularım oldu. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum." Anne ve oğul Çetinkaya, FETÖ'cülerin sözcülüğüne soyunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile de görüştü.

İSİMLERİ ÖZEL OLARAK BELİRLENDİ

Dava dosyasına göre; 15 Temmuz gecesi Saat 22:00'da Hava Harp Okulu Komutanı Hüseyin E. kamptaki Gazi O.'yu arayıp darbenin erken saate çekildiğini ve İstanbul'a gelmelerini emrediyor. Öğrenciler içtima alanına çağırılıyor ve isimler belirleniyor. 116 askeri öğrenci, 3 rütbeli Yalova'dan İstanbul'a yola çıkıyor, 1:00 sularında Tuzla'ya ulaşıyor. Halkın sokağa inmesi ve yolların kapanmasıyla 116 öğrenci, derdest ediliyor.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın