Emine Erdoğan'a kirli algı operasyonu! Çevre kanunu bahane edildi

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi üzerinden yürütülen algı operasyonu kampanyası devam ederken, Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hakkında da yeni bir manipülasyon devreye sokuldu. Çevre Ajansı'nın Emine Erdoğan'a bağlı olduğu algısı ile başlatılan kampanya bazı haber sitelerinde de yer aldı.

Emine Erdoğan'a kirli algı operasyonu! Çevre kanunu bahane edildi

Birgün Gazetesi'nden Bahadır Özgür tarafından Emine Erdoğan hakkında yeni bir dezenformasyon piyasaya sürüldü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bünyesinde kurulan Çevre Ajansı'nın Emine Erdoğan'a bağlı olduğunu öne sürüldü. Bahadır Özgür'ün manipülatif haberi bazı haber sitelerinde de yer aldı.

ÇEVRE KANUNU BAHANESİYLE EMİNE ERDOĞAN HEDEF ALINDI

Haberde, TBMM'de kabul edilen Çevre Kanunu bahane edilerek Emine Erdoğan hedef alındı. Koylarda kurulacak mapa ve şamandıraların Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı izni ile yapılmasını kapsayan kanunla ilgili haber manipüle edilerek servis edildi.

ÇEVRE ÜZERİNDEN MANİPÜLASYON

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili tartışmalar devam ederken yine çevre konusu üzerinden ortaya atılan iddianın zamanlaması dikkat çekti.

Cumhuriyet tarihinin en önemli çevre projesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin pazar günü ilk fidanı toprakla buluşacak. CHP'nin başını çektiği muhalefet ise projeye karşı çıkıyor.

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Bu haberlerin, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılışının hemen öncesinde yapılması akıllarda soru işareti oluşturdu.

ÇEVRE AJANSI BAKANLIĞA BAĞLI

Emine Erdoğan'ın Sıfır Atık ve çevre konusunda farkındalık oluşturmak için attığı adımlar kamuoyunda takdir toplamıştı. Emine Erdoğan'ın çevre konusunda hassasiyetini fırsat bilen Çevre Kanunu üzerinden algı oluşturmaya çalıştı. Öte yandan, Çevre Ajansı'nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olduğu biliniyor.

SOSYAL MEDYA OPERASYONU

Muhalif medya tarafından dolaşıma sokulan bu haberin ardından büyük bir sosyal medya operasyonu başlatıldı. İsimsiz hesaplar eliyle bu iddialarla sosyal medyada Emine Erdoğan'ın ismi hedef gösterildi.

İMARA AÇILAN YER YOK

Bu dezenformasyon girişimine rağmen olayla ilgili gerçekler çok geçmeden ortaya çıktı. Kanunla kıyılardan rant devşirilmesi değil aksine koruma altına alınması hedeflendiği belirtildi. Ayrıca kıyı bölgelerinde imara açılan hiçbir alan bulunmadığı bildirildi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın