Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ta her emek birincidir

Sıfır Atık projesini 7'den 70'e herkes sahiplenmeli. Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Erdoğan, “Bu konuda emek harcayan her gencimiz benim için birincidir” dedi.

Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ta her emek birincidir

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Sıfır Atık Kısa Film Yarışması'nde dereceye girenlere ödüllerini verdi, "Emek harcayan her gencimizi benim için birincidir" dedi. Sıfır Atık Projesi'ni 7'den 70'e herkesin seferberlik ruhuyla sahiplenmesi gerektiğini bildiren Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Proje sayesinde 2017'den bugüne 24.2 milyon ton atık ekonomiye kazandırıldı. 3 milyon ton sera gazı salınımı önlendi. Tüm bu çalışmalardan, 30 milyar lira ekonomik kazanç sağlandı" diye konuştu.

Üniversite kategorisinde birinciliği "Yabana Atma" eseriyle Bilge Vural kazandı.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Yarışmada lise kategorisinde birincilik ödülünü "Ya Geleceğimiz Karanlık ya da Sıfır Atık" eseriyle Talha Eren Kutlay, ikinciliği "Plastik Hayatlar" eseriyle Zeynepnaz Hüyük, üçüncülüğü ise "Dönüşüm" eseriyle Rabia Çelik aldı. Üniversitede ise "Yabana Atma" eseriyle Bilge Vural birinciliğe, "İz Kısa Film" filmiyle Ramazan Talha Yasım ikinciliğe, "Dünyayı Kurtarıyoruz" filmiyle Havva Demir ise üçüncülüğe layık görüldü.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın