Ekspertiz uzmanından 0 araç alacaklara uyarı: 1500 araçtan 100'ünde boya tespit edildi

Bir yetkili, ekspertize sokulan 1500 sıfır kilometre araçtan 100'ünde boyalı parça tespit edildiğini söyledi. Yetkili ÖTV indirimi sonrasında araç alacaklara uyarılarda bulundu.

Ekspertiz uzmanından 0 araç alacaklara uyarı: 1500 araçtan 100'ünde boya tespit edildi

ÖTV matrahında geçtiğimiz günlerde sürpriz bir indirime gidildi. Yapılan düzenlemelerle birlikte belirli sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında 50 bin TL'nin üzerinde fiyat düşüşleri yaşanmaya başladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, ÖTV indirimi sonrası otomobil piyasası da hareketlendi. Çok sayıda vatandaş sürpriz indirimden faydalanmak için bayilerin kapısını aşındırırken sıfır araç satın alacaklara dikkat çeken bir uyarı geldi.

Artan talep, tedarik zinciri problemleri ve çip krizi sebebiyle sıfır kilometre araç pazarında da birçok problemle karşılaşıldığını dile getiren bir ekspertiz firması yetkilisi, sıfır tarafta dört kapının sökülüp takılmasının 40 bin TL zarara mal olduğunun altını çizdi.

Ekspertize sokulan 1500 sıfır kilometre araçtan 100'ünde boyalı parça tespit edildiği ortaya çıktı.

"SIFIRDA HİÇ OLMADIĞI KADAR PROBLEMLERLE KARŞILAŞIYORUZ"

Birkaç sene önce gönül rahatlığıyla satın alınan sıfır kilometre araçlarda, artık ticari kaygılar üst düzeye çıktığı için hiç olmadığı kadar problemlerle karşılaşmaya başladıklarını belirten yetkili, "Stoklanan sıfır araçlar çekiciden düşebiliyor, nakliyesinde park kazaları yaşanabiliyor, dolu yağışına maruz kalabiliyor. Ekstra aksesuar adı altında satılan seramik kaplama, cam filmi, tampon eki gibi işlemler amatör tekniklerle yapılıyorsa araç tekrar boyanmak zorunda kalabiliyor. Dahası donanımsız araçların albenisi artırmak için yan sanayi deri döşeme yapılırken 4 kapının sökülüp tekrar takıldığı araçlara şahit olduk. Böyle bir aracı gelecekte satışa çıkardığınızda ekspertizde 4 kapı sök-tak/değişen çıkacak, ki 30-40 bin TL değer kaybı demek. Günümüzde satıcılar şeffaf yaklaşmadığı için sıfır kilometre bir otomobil satın alırken tüketicilerin dikkatli olmasını ve gerektiğinde TSE belgesine sahip kurumsal markalarda ekspertiz yaptırmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Matrah düzenlemesiyle birlikte ikinci elde durgunluk hakim ikinci el otomobil sektörüyle ilgili görüşlerini paylaşan yetkili, matrah düzenlemesinin duyurulmasıyla birlikte ikinci elde ciddi bir durağanlığın gözlemlendiğini belirtti.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın