Dışişleri'nden 'Türkiye'de mülteci merkezleri kurulacak' haberlerine yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere basınında geçen, Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Dışişleri'nden 'Türkiye'de mülteci merkezleri kurulacak' haberlerine yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık basınında yer alan ve Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulacağını iddia eden haberleri yalandı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır"

"Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir"

THE MAİL ON SUNDAY GAZETESİNDE YAYIMLANAN MAKALE

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, The Mail on Sunday gazetesinde yayımlanan makalesinde, Afganistan'da kendileri için çalışan bazı Afganlara vize vermek için işlemleri yapılana kadar bazı bölge ülkelerinde bekleyecekleri merkezler kurmayı planladıklarını açıklamıştı.

The Mail on Sunday, makalede ülke ismi zikredilmemesine rağmen Wallace 'e atfen Türkiye ve Pakistan'ın isimlerini belirterek yalan habere imza atmıştı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın