Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan, Afganistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarıyla görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği

AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Afganistan Dışişleri Bakanı Hanif Atmar ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Tacikistan'da ayrı ayrı bir araya geldi.

AA'nın aktardığı habere göre, ikili ilişkileri ele almak ve Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci 9. Bakanlar Konferansı için Tacikistan'da bulunan Çavuşoğlu, burada bazı mevkidaşlarıyla görüştü.

Çavuşoğlu, Twitter'dan, Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar'la ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, "Ekonomi ve ticaret başta olmak üzere ilişkilerimizi geliştireceğiz." mesajını paylaştı.

Afganistan Dışişleri Bakanı Atmar'la da Afganistan'daki barış sürecini değerlendirdiklerini ve İstanbul'da düzenlenecek toplantının hazırlıklarını görüştüklerini belirten Çavuşoğlu, "Afganistan için barış ve istikrar çabalarını desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'la görüşmesine ilişkin yaptığı paylaşımda ise Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahatin 1 Nisan'da başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Güçlü iş birliğimiz her alanda devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın