Sedef Kabaş'tan çirkin sözler... Tepkiler çığ gibi!

Bir televizyon programında Cumhurbaşkanına hakaret eden Sedef Kabaş hakkında soruşturma başlatıldı. Kabaş'ın çirkin sözlerine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz.' dedi.

Sedef Kabaş'tan çirkin sözler... Tepkiler çığ gibi!

DHA

Bir televizyon programında sarf ettiği Cumhurbaşkanı hakkındaki çirkin sözleri nedeniyle Sedef Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

DHA'nın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne talimat yazılarak söz konusu televizyon programının ilgili yayın kaydının temini ve görüntülerin incelenip tutanak tanzim edilmesi istendi. Ayrıca şüpheli Kabaş'ın kimlik ve adres bilgilerinin tespiti ile savunmasının alınması istendi.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı hakkındaki çirkin ifadelerine sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi.

Twitter üzerinden "Haddini Bil Sedef Kabaş" etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

BAKAN GÜL'DEN SERT TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır."

"BU AZİZ MİLLET, HADSİZLERE İNAT CUMHURBAŞKANIMIZA DA ONUN MAKAMINA DA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sedef Kabaş'ın çirkin ifadelerine tepki gösterdi.

Kalın yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecek." dedi.

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanına ve makamına hakaret eden Sedef Kabaş'a tepki gösterdi.

Ömer Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz."
"Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz."

"CUMHURBAŞKANIMIZA VE MAKAMINA YAPILAN GALİZ HAKARETLERİ BİR KEZ DAHA ŞİDDETLE KINIYORUM"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi.

Altun konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de bir ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye çok görenler, kendilerine saygıları olmayan zavallılardır.

Bir sözde gazeteci, nefret saçmak dışında bir hedefi olmayan bir televizyon kanalında arsızca sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor!

Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en sert şekilde kınıyorum.

Bu yapılan, sadece ahlaksızlık da değildir, siyaset, muhalefet ve gazetecilik adına aynı zamanda sorumsuzluktur.

Zira Nurettin Topçu'nun dediği gibi "ahlak meselesinin merkezine sorumluluk kavramını" koymak gerekir.

Bu ahlaksızlık ve sorumsuzluk karşısında demokrasi ve hakkaniyet namına sesimizi yükseltmeliyiz. Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde marjinal bir kesim günden güne radikalleşiyor, radikalleştikçe kamusal alanda öfke nöbetleri geçiriyor.

İfade özgürlüğü adı altında bu ülkeye yıllardır büyük hizmetler yapan Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir.

Siyasi kabiliyetsizlik radikalizmle, çözümsüzlük hakaretle, bilgisizlik dedikoduyla aşılmaz.

Siyaset millete dönerek, gazetecilik haber üreterek yapılır.

Cumhurbaşkanlığı makamının onuru, milletimizin onurudur.

Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder.

Milli iradeye saldırmak ancak hadsizlerin yapacağı bir iştir.

Cumhurbaşkanımıza ve makamına yapılan galiz hakaretleri bir kez daha şiddetle kınıyorum."

"ÇİRKİN DİLİN SOMUTLAŞMIŞ ÖRNEKLERİNDEN BİRİ"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Sedef Kabaş'ın çirkin sözlerine tepki gösterdi.

Ünal konuya ilişkin, "Sedef Kabaş; bu ülkede uzun zamandır sürdürülen ilke, ahlak, hukuk tanımayan çirkin dilin somutlaşmış örneklerinden biri sadece. Konvansiyonel ve dijital mecralarda ahlak yoksunu bir siyasetçi ya da yorumcu veya haber spikeri kılığında ortaya çıkıyorlar." ifadelerini kullandı.

"ÇİRKİN SÖZLERİ, NAZARIMIZDA SADECE SAHİBİNİ YANSITMAKTADIR!"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Geleneğimiz "Üslub-u beyan, ayniyle insan" der. Sedef Kabaş'ın çirkin sözleri, nazarımızda sadece sahibini yansıtmaktadır! Milyonlarca insanın sevgisi ve güvenine yapılan bu hadsizlik, milletimizin vicdanında ve hukuk karşısında hak ettiğini bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın