CHP'deki taciz skandalında akıllara durgunluk veren ifade: Yalan beyanın suç olduğunu bilmiyormuş!

20 yaşındaki genç kıza sarkıntılık suçundan hapsi istenen CHP Ümraniye Gençlik Kolları eski başkanı G.Ö.A 'nın tanığı, yalan beyanda bulunmanın suç olduğunun hatırlatılması üzerine ifadesini değiştirerek her şeyi itiraf etti.

CHP'deki taciz skandalında akıllara durgunluk veren ifade: Yalan beyanın suç olduğunu bilmiyormuş!

DHA

Ümraniye Dudullu Tepesi'nde 20 yaşındaki D.A.'ya 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda' bulunduğu iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen G.Ö.A.'nın tutuksuz yargılandığı davada tanık olarak dinlettiği M.A., yalan beyanda bulunmanın suç olduğunun hatırlatılması üzerine, telefonla görüştüğü şikayetçi kadına, "Sanığın zaman zaman bana yönelik de yakın davranışlarının olduğunu, elini omzuma attığını, müştekinin olayı bana anlatması sonrasında kendimin de rahatsızlık duyarak, 'Acaba mı?' diye düşünmeye başladığımı söyledim" dediğini itiraf etti.

DHA'nın haberine göre, Anadolu 25. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık G.Ö.A. ile şikayetçi genç kız D.A. katıldı. Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada CHP Ümraniye Gençlik Kolları eski başkanı G.Ö.A.'nın tanığı olarak dinlenen M.A., olay günü saat geç olduğu için sanıktan kendilerini bırakmasını istediklerini, 5 kişiyle birlikte araca bindiğini, D.A.'nın arka koltukta oturduğunu anlattı. Tanık M.A. araçtan inerken ortamda herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirterek, "Henüz şikayet başvurusunda bulunulmamışken D.A. benimle iletişime geçti. Bana, sanığın kendisine cinsel tacizde bulunmak istediğini söyledi. Benim partiden ayrılmam sonrasında benimle ilgili olarak da sanık tarafından tacize uğradığım iması yapılmıştır. Ancak böyle bir durum yaşanmamıştır. Sanık benim arkadaşım olur, kendisi ile halen görüşürüm" diye konuştu.

YALAN BEYANDA BULUNMANIN SUÇ OLDUĞU HATIRLATILDI

Bu sırada şikayetçi D.A.'nın avukatı söz alarak, "Müvekkilim ile yapılan görüşme kayıt altına alınmıştır. Yalan tanıklık suçtur, yasal yollara başvurabileceğimizi hatırlatarak, tanıktan gerçekleri söylemesini talep ediyoruz." dedi. Bunun üzerine M.A. da görüşmenin kayıt altına alındığını bilmediğini ve rızası olmadığını kaydederek, "Sadece yapmış olduğumuz görüşme esnasında sanığın zaman zaman bana yönelik de yakın davranışlarının olduğunu, elini omzuma attığını, müştekinin olayı bana anlatması sonrasında kendimin de rahatsızlık duyarak 'Acaba mı' diye düşünmeye başladığımı söyledim. Kayıt varsa dinlenebilir. Diğer beyanlarım doğru ve geçerlidir. Ancak bana olay anlatıldıktan sonra ben sanıkla görüştüm, arkadaşlığımız halen de devam etmektedir." ifadelerini kullandı. Tanık G.U. ise, olayı görmediğini fakat duyduğunu belirterek, "G.Ö.A., D.A.'dan özür dilesin konu kapansın" şeklinde konuşmalar yapıldığını söyledi.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan davanın iddianamesinde sanık G.Ö.A. hakkında 12 Mart 2020'de Dudullu Tepesi'nde müşteki D.A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülerek, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

  • CHP Ümraniye Gençlik Kolları
  • hapis
  • sarkıntılık
  • yalan beyan
Tüm Güncel haberleri için tıklayın