Burada 80 milyonun hakkı var

Manavgat'ta alevlerin arasında kalan orman işçisi Özgür Şimşek, ‘bölgeyi terk et' çağrısına “80 milyonun hakkı var, gidemem” yanıtını verdi.

Burada 80 milyonun hakkı var

DHA

Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarında orman işçileri en ön safta alevlere direniyor. Kızıldağ Mahallesi'nde önceki gün S30 kodlu bir arazöz ekibi, alevlerin arasında kaldı. Orman işçisi, merkeze anons geçti. Yangın yönetim merkezinin güvenli bölgeye geçmesini istediği ormancı, helikopter bölgeye su atmadan arazözü terk etmeyeceğini bildirdi, "Bunda 80 milyonun hakkı var" dedi.

HER ŞEYDEN ÖNCE VATAN

14 yıllık arazöz operatörü olan Özgür Şimşek (42), yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "150 metreden yanmayan bölgeye bir kütük yuvarlandı. Yanmayan yerler de alevlendi. Suyumuz bitmişti. Duman arkadan bastı ve çıkma şansımız kalmadı. Ardından anons ettim. Hava araçlarından yardım istedim. Yangın tüpünü çıkarıp, etrafımızı temizledik. Yangın gelseydi, son damlasına kadar savaşacaktık. Anonsu çektiğim an çocuklarımı, ailemi düşündüm. Eşim çok korkmuştu, haklı ama önce vatan. Ben bu arabanın, bu kurumun ekmeğini yiyiyorum. Kılıcımı da son damlasına kadar sallarım."

TÜRKİYE'NİN DUYDUĞU O ANONS

■ Yangın yönetim aracı! Acil olarak S-30'un olduğu yere helikopterin su atması gerekiyor. Araç yanacak arkadaş var içinde.

■ Tehlikedeysen aracı terk et. Helikopter gelecek su atacak.

■ Onlar gelmeden gitmem ben buradan...

■ Özgür helikopter geliyor. Sen aracı terk et. Güvenli bölgeye kaç.

■ Bunda 80 milyonun hakkı var. Ben bunu bırakmam son dakikaya kadar.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın