Başsavcılık HDP dosyasını istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani iddianamesi ve HDP'li milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin örneklerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istedi.

Başsavcılık HDP dosyasını istedi

Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani ididanamesinin ekleri ile gönderilmesini istedi.

9 VEKİLİN FEZLEKELERİ

Başsavcılık, Kobani soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında düzenlenen fezlekelerin örneğini de istedi.

DETAYLI İNCELEME

Siyasi partilerin faaliyetlerini izlemekle görevli Başsavcılıkça yapılacak inceleme sonucu, HDP'nin "terör eylemlerinin odağı" olduğu tespit edilirse, HDP hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.

Akşam, 27 Şubat'ta TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in haberiyle, inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

AK PARTİLİ CAHİT ÖZKAN: HDP HUKUKEN DE KAPANACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Yargı yolunu açmak için dokunulmazlıkları kaldıracağız. HDP siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin 'kalkmasından yana değiliz' ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, HDP'nin kapatılması konusundaki ısrarının sorulması üzerine şunları söyledi: "Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP'nin aynı istikamette yürüyen bir anlayışla siyaset yapıyoruz. HDP'ye oy verenler bu partinin sırtını Kandil'e dayaması için oy vermedi."

MİLLETİN ÜMİDİ KALMADI

"Barış içerisinde yaşayalım diye verdi. Yargı yolunu açmak için dokunulmazlıkları kaldıracağız. HDP siyasi hem de hukuken kapanacaktır. Milletin vicdanında kapanacaktır. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. "

Tüm Güncel haberleri için tıklayın