Başkent trafiği kadınlara emanet

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Özge Karacan, Selda Akçal ve Özlem Sözeyatarlar, kent genelinde düzenli trafik akışı için sürücüleri yönlendiriyor.

Başkent trafiği kadınlara emanet

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Özge Karacan, Selda Akçal ve Özlem Sözeyatarlar, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ile Genelkurmay ve Kuğulu Park kavşakları olmak üzere kent genelinde düzenli trafik akışı için sürücüleri yönlendiriyor. Selda Akçal, "Mesleği sevdikten sonra zorluğu hafifletiyorsunuz, kolay geliyor. Çocuklara örnek olduğum için çok gurur duyuyorum" dedi. Kuralları ihlal eden 'trafik magandaları'na karşı yürüttükleri mücadeleye değinen Özlem Sözeyatarlar, "Davranışına devam ederse orantılı güç kullanıp etkisiz hale getiriyoruz ve yaptığı kural ihlaliyle ilgili cezai işlem uyguluyoruz" dedi. Sözeyatarlar, erkek sürücülerin kadın polislere daha ılımlı yaklaştıklarını belirtti.

Ankara'da görevli kadın trafik polisleri, araç yoğunluğunun yaşandığı ana arterlerde, trafik düzenini sağlamak için özveriyle görev yapıyor.

Mesleğin çocukluk hayali olduğunu söyleyen Özge Karacan, "Kar, kış demeden 7 gün 24 saat görevimizin başındayız" dedi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın