Başkan Erdoğan İzmir'de tapuları teslim etti: Sözümüzün eriyiz

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'deki depremde yıkılan binaların yerine yapılan 741 konut ve işyeri bir yılda tamamlandı. Depremzedelere tapularını veren Başkan Erdoğan, “Bu konutlar sözümüzün eri olduğumuzun son örneği” dedi.

Başkan Erdoğan İzmir'de tapuları teslim etti: Sözümüzün eriyiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Deprem Konutları Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut, 353 dükkan yapma kararı aldık. Bir yıl içinde teslim etmeye başlama sözü verdik. Bugün sözümüzü tutuyor, ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz" dedi. "Sizlere bir de müjde vermek istiyorum" diyen Erdoğan, "Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı belirlediğimiz tesisin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

"Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Kimseyi açıkta, çaresiz bırakmadık. İzmir depreminin ardından Bayraklı'da yerinde 1391 konut ve 302 dükkan, rezerv alanda ise 3649 konut inşa etmek için hemen harekete geçtik. İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut, 353 dükkan yapma kararı aldık."

KİRADAN DAHA UCUZ

"Yatırım tutarı 750 milyon liradır. Deprem konutlarının ödeme tutarı ve vadeleri ile ilgili bilgileri paylaşmıştık. 2+1 konutları 160 bin ile 180 bin lira, 3+1 konutları ise 220 bin ile 260 bin TL arasında bir bedelle sahiplerine veriyoruz. İlk 2 yılı ödemesiz, toplam 20 yıl vadeli ödeme planına göre 2+1 konutların taksidi aylık 740 liradan, 3+1 konutların taksidi 1020 TL'den başlayacak. Kira bedellerinden düşük ödeme tutarları ile vatandaşlarımız konforlu, güvenli evlerine kavuşacak."

ALSANCAK'A MUSTAFA DENİZLİ STADI

Türk futbolunun en önemli statlarından olan Alsancak Stadı, Erdoğan tarafından yeniden hizmete açıldı. Erdoğan yaptığı açıklamada stadın adının "Alsancak Mustafa Denizli Stadı" olduğunu duyurdu. Stad 2021-2022 sezonunun ikinci devresinden itibaren tekrar futbolseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

CHP'DEN İZMİR'E HAYIR GELMEZ

İzmir'deki CHP'li yerel yönetime eleştirilerde bulunan Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Şehrin yerel yönetimlerdeki çeyrek asırlık ihmalini de içimiz acıyarak takip ediyoruz. Altyapının yetersizliği yağan her yağmurda kendini belli ediyor. Bu şehri turist gibi ziyaret eden ana muhalefet partisinin genel başkanı kendi belediye başkanına hangi derde derman olacak talimatı vermiştir. Belediyenin sorumluluğunda olan hususların suçunu hükümete atmak dışında herhangi bir cinlikleri var mı? İstismar siyaseti yapanların ne size, ne bu ülkeye küçük bir faydası olmamıştır."

HALKIMIZI YÜKSEK FAİZE EZDİRMEYECEĞİZ

Başkan Erdoğan, İzmir'de 'Alsancak Stadı ile 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Yüksek faizmiş, düşük kurmuş, IMF reçeteleriymiş; bunların hiçbiri bizim insanımızın işinden, aşından, geleceğinden daha önemli değildir. Halkıma inanıyorum, Türkiye büyüyecek, zenginleşecek, bu nedenle 2023 çok önemli, halkımızın tercihini mandacılardan yana kullanmayacağına inanıyorum" dedi. Başkan Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar ekonomi programımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün faiz kur enflasyon üzerinden ahkam kesenlerin yarın havaya bakarak ıslık çalarak başka mecralara yelken açacaklarından hiç kuşkunuz olmasın" dedi.

İZMİR'E 96 YENİ ESER KAZANDIRDIK

Şehre kazandırılan yatırım bedeli 668 milyon lirayı bulan 96 eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, eğitimde çeşitli ilçelerde inşası tamamlanan ilkokulların, ortaokulların, liselerin, okul kütüphanelerinin resmi açılışlarını yapacaklarını, Ödemiş, Menderes, Torbalı, Ayrancı gençlik merkezlerini, Tire ve Ege öğrenci yurtlarını hizmete açacaklarını bildirdi.

  • İzmir
  • Başkan Erdoğan
  • tapu teslim töreni
Tüm Güncel haberleri için tıklayın