Başkan Erdoğan: Ayasofya'yı da açtık, AKM'yi de yaptık

'İstanbul'un şanına yakışanı yapıyoruz' Başkan Erdoğan, “Ayasofya Camii'ni de açtık, Atatürk Kültür Merkezi'ni de yaptık. Dünya markası İstanbul'u tarihine, şanına ve güzelliğine yakışır bir konuma getirmekte kararlıyız” dedi.

Başkan Erdoğan: Ayasofya'yı da açtık, AKM'yi de yaptık

Başkan Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni'ndeki konuştu, şu mesajları verdi:

81 İLDE 404 MİLLET BAHÇESİ: "Bugüne kadar 81 ilde 66 milyon metrekare alana sahip 404 millet bahçesini projelendirdik. Bunlardan 111'ini tamamlayarak hizmete sunduk. Hedefimiz 2023 yılında 404 millet bahçesinin tamamını bitirmektir."

İSTANBUL'A 43 MİLLET BAHÇESİ: "İstanbul'a kazandırılacak 43 millet bahçesi toplamda 17,7 milyon metrekare büyüklüğe sahip olacak. Bunların 13'ünü tamamlayarak İstanbulluların istifadesine sunduk. Atatürk Havalimanı'nda oluşturacağımız millet bahçesi inşallah dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacaktır."

KENTSEL DÖNÜŞÜM: "İstanbul'da başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını kısa sürede 81 ilimize yaydık. Son 9 yılda yeni inşa ettiğimiz sosyal konutlarla birlikte 2,5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık."

SOSYAL KONUT PROJELERİ: "Şehrin çeşitli bölgelerinde yeni yerleşim alanları kurmak için 49 rezerv alanı belirledik. Ayrıca 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimiz kapsamında 21 bin 562 konut da inşaat halindedir. Kamulaştırma ve kira yardımı gibi çalışmalar için de yaklaşık 5,7 milyar lira kaynak kullandık. Sadece Fikirtepe Projesi, altyapılarıyla birlikte 15 bin konutu ve 60 bin vatandaşımızı içeriyor. Bu projenin ilk etabını oluşturan 1134 konutu ve işyerini hak sahiplerine teslim ettik."

MARMARA'YA 'ÖZEL KORUMA': "(Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin ilanı) Aldığımız bu kararla ekolojik, doğal, tarihi, kültürel, estetik değerleri yüksek olan Marmara Denizimizi koruma altına alarak, bölgedeki çevre sorunlarını tek elden takip edip çözüme kavuşturabileceğiz."

ŞANINA YAKIŞIR ŞEKİLDE: "Dünya markası İstanbul'u tarihine, şanına ve güzelliğine yakışır bir konuma getirmekte kararlıyız. Her ne kadar birileri, bu CHP zihniyeti 'Zulüm 1453'te başladı.' dese de asıl niyetlerini ele veriyorsa da biz 2053 vizyonumuzda fethi, lafzı ve manasıyla yeni nesillerin zihinlerine ve gönüllerine kazımaya devam edeceğiz."

ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR: "Yaşı 60'ın üzerinde olanlar 1970'lerin, 1980'lerin, 1990'ların Ümraniyesini hatırlayacaklardır. Ümraniye ismi medyada ancak ya öldürülen işçilerle ya patlayan çöplüğüyle ya da sefalet görüntüleriyle yer alırdı. Kim vardı o zaman buranın belediyesinde? Kim vardı? CHP. CHP deyince akla ne gelir? Çöp, çamur, çukur, pislik."

AYASOFYA VE AKM: Ayasofya Camii'ni açtık. Ayasofya'mızda artık cumalarımızı, vakit namazlarımızı kılıyor muyuz? Ne mutlu bize. İstanbul'un maddi ve manevi zenginliğini hedef alan her saldırıyı da failleriyle birlikte yerin 7 kat dibine gömmek boynumuzun borcudur. Atatürk Kültür Merkezi'ni açtık mı? Opera sarayını yaptık mı? Hemen yanı başında da Taksim'de camimizi yaptık mı? Elhamdülillah, bize düşen bu."

GÜRÜLTÜYE KARŞI BARİYERLİ BAHÇE

Erdoğan, "Ümraniye'ye 2 millet bahçesi sözü vermiştik. Osmangazi Korusu Millet Bahçesi'yle ilgili çalışmalar da kesintisiz devam ediyor. 2053 vizyonumuz yeşil kalkınma için kollarımızı sıvadık. Bu Millet Bahçemizin bir özelliği de gürültü kirliliğini önlemek için 5735 metrekare gürültü bariyeriyle donatılmış olmasıdır" dedi.

Bariyer araçların gürültüsünü engelliyor.

İÇİNDE NELER VAR

330 bin metrekare alana kurulu

Yürüyüş parkuru, bisiklet yolu

Futbol, basketbol, voleybol, mini golf sahaları

Doğalgazlı mangal yapılabilen piknik alanı

Gençlik atölyeleri, oyun alanları

Seyir kulesi ve 11 seyir terası

Şelale

3 mescit

26 mermer çeşme

ERDOĞAN GENÇLERLE BASKETBOL OYNADI

Cuma namazını Ümraniye'deki Hacı Nusret Yıldırım Camii'nde kılan Erdoğan, daha sonra Saray Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından açılışı yapılan Ümraniye Millet Bahçesi'ne geçen Erdoğan, burada basketbol maçı oynayan gençleri görünce yanlarına gitti. Bir süre gençlerle basketbol oynayan Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

HANİ SİZ TERÖRÜN KARŞISINDAYDINIZ

"Gabar'da terörü gömdük. Bestler Deresi'nde terörü gömdük. Yine aynı şekilde Bay Kemal ve avanesi, bunlar PKK terör örgütüyle beraber hareket ettiler, onları da gömdük. Şimdi ne yapıyorlar? Terör örgütünün başı cezaevinde. Bunlar da onlarla beraber hareket ediyorlar. İP de onlarla beraber, CHP de onlarla beraber, diğerleri de onlarla beraber. Ne oldu size ya? Hani siz teröre karşıydınız? Hani terörün karşısındaydınız? Ne çabuk manevra yaptınız."

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI UYARISI

Erdoğan, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri açılış töreninde aileleri sosyal medya ve internet konusunda uyardı: "Teknoloji tabanlı yeni bağımlılık türleriyle mücadele de Yeşilay'ımızın sorumluluk alanına giriyor. 1 yaşından itibaren tüm çocukların elektronik cihazlar karşısında saatlerce hipnotize olmuş gibi kaldığını görüyoruz."

TÜRKİYE'NİN İLK TÜRK MÜZİĞİ İLKOKULU

Başkan Erdoğan, Üsküdar'da Türkiye'nin ilk Türk Müziği ilkokulu olan Palet Türk Müziği İlkokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan'a okulun kurucu başkanı Bilal Erdoğan, Neyzen Sadrettin Özçimi'nin kendi yaptığı bir neyi hediye etti.

DİBEYBİ'Yİ KABUL ETTİ

Erdoğan, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın