Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının üzerinden 1 yıl geçti

Açılışının birinci yılının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ayasofya Camii ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının üzerinden 1 yıl geçti

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ayasofya Camii'nin açılışının yıl dönümünde konuya ilişkin paylaşımlarda bulundular.

Fahrettin Altun, açılışın yıl dönümü için, "Tarihte bugün, 10 Temmuz 2020. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesi ve gayretleriyle Ayasofya Camii yeniden ibadete açıldı. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun." sözlerine yer vererek ilgili kararın Meclis'te açıklandığı görüntüleri paylaştı.

Hamza Dağ paylaşımında, "1 yıl önce bugün Cumhurbaşkanlığı kararı ile 86 yılın sonunda zincirleri kırılan Fatih'in emaneti Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, medeniyetimizin ve dinimizin sembolü olarak varlığını sürdürmeye devam edecek." ifadelerini kullanarak Resmi Gazete'de yayımlanan açılış kararını paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Ayasofya paylaşımı: "Cenabıhak kıyamete kadar minarelerinden ezan seslerini eksik etmesin"

Tüm Güncel haberleri için tıklayın