Ayasofya Camii saat kaçta açılacak? Camiye nasıl gidilir?

Ayasofya camiinin ibadete açılışı beklenen uzun yılların ardından nihayet gerçekleşiyor. 86 yıl önce müze haline çevrilen ve günümüz tarihine kadar müze olarak kalan Ayasofya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle camiye çevrildi. Müslüman alemi için büyük bir öneme sahibi olan cami için ilk ibadet tarihi de belli oldu. Peki, Ayasofya'da ilk cuma ne zaman kılınacak? Ayasofya nerede, nasıl gidilir?

Ayasofya Camii saat kaçta açılacak" Camiye nasıl gidilir"

Ayasofya’nın ibadete açılışı 86 yıllık hasret sonrası sona eriyor. Başkan Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle müzeden camiye çevrilen Ayasofya’da ilk cuma namazı önümüzdeki günlerde kılınacak. İslam alemi tarafından çok önemli bir sembol olan cami için gereken tüm hazırlıklar tamamlanıyor.

Yarın trafiğe kapalı olan yollar hangileri? 24 Temmuz'da İstanbul'da hangi yollar kapalı olacak?

AYASOFYA CAMİİ NE ZAMAN İBADETE AÇILIYOR?

Ayasofya camiinin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının oy birliğiyle müze haline getirilmesi Danıştay 10. Dairesi tarafından iptal edildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ibadete açılmasına karar verilen Ayasofya dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, Ayasofya Cami'nde ilk namazın 24 Temmuz'da kılınacağını söyledi.

AYASOFYA NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Ayasofya camii İstanbul'un Fatih ilçesindedir. Sultanahmet'te yer alır. Sultanahmet’e ya da Ayasofya’ya gitmek tramvay, vapur ya da otobüsü kullanabilirsiniz.

Tramvay: Ayasofya Müzesine bağlı Bağcılar Kabataş Tramvay hattı ile Gülhane ve Sultanahmet duraklarını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Vapur: Anadolu yakasından gelecekseniz Kadıköy-Eminönü ve Üsküdar-Eminönü vapurlarını kullanarak tramvay hattına ulaşabilirsiniz.

Otobüs: İstanbul’un her yerinden Belediye ve Halk Otobüsleri ile Eminönü’e; buradan da tramvay ile Ayasofya Müzesi’ne ulaşabilirsiniz.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN AYASOFYA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Ayasofya Camisi'nde yaklaşık bir saat kalan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da eşlik etti.

Erdoğan, incelemelerinin ardından Ayasofya Camisi'nden ayrılırken, vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden de "Ayasofya..." mesajıyla camiden fotoğraf paylaştı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın