Asayiş berkemal... Anadolu'da atlı birlikler sahnede!

Türkiye'nin birçok ilinde görev alan atlı polislerin eğitimleri Ankara'da yapılıyor. Buradaki atlar, sis bombası, patlama sesleri ve molotof kokteyline tepki vermemeyi öğreniyor.

Asayiş berkemal...  Anadolu'da atlı birlikler sahnede!

TRT Haber

Ankara'da eğitim gören atlar, toplumsal olaylarda cüssesi ve kolay hareket edebilmesiyle polislere avantaj sağlıyor.

TRT Haber'in haberine göre, atlı polisler milli günlerdeki kortej, devriye, koronavirüs denetimlerinde, toplumsal olaylara müdahalelerde ve Binicilik Federasyonu`nun yarışmalarında da boy gösteriyor.

Burada görev alan atların eğitimi 6, binici polislerin eğitimi de 4 ay sürüyor. Buradaki eğitimlerden sonra atlar sese, dumana, ateşe, patlamaya karşı tepki vermemeyi öğreniyorlar.

"BİNİCİLERİN YETENEĞİ ATLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR"

Atlı polis birliklerin eğitim süreçleriyle ilgilenen Atlı Polis Grup Amiri Mahmut Kılınç, Ankara'nın atlı polis yetiştiriciliğinin merkezi olduğunu anlattı: "Diğer illerimizin at ve binici eğitimleri bu merkezde gerçekleşmekte. Arkadaşlarımız burada eğitim aldıktan sonra illerinde görevlerini yapabiliyorlar."

Atlı polisler gövde boyu sayesinde agresif grupları rahatlıkla dağıtabiliyor. Görüş alanının geniş olması sayesinde de şüpheliler kolayca tespit edilebiliyor.

Verilen eğitimlerle atların hareket kabiliyetinin geliştirildiğini söyleyen Kılınç, böylece az güç harcayacak kendini daha iyi koruyabildiklerine değindi.

Kılınç, atların kazanmış olduğu itaat ve davranış düzeninin binicisinin yeteneğine ve komutlarına bağlı olarak gelişebileceğinin altını çizdi.

  • atlı birlikler
  • polis
  • asayiş
Tüm Güncel haberleri için tıklayın