ABD askerleri sınırda teröristlerle poz verdi

Ankara'nın Suriye'de düzenleyeceği harekatın hedefindeki bölgede ABD askerleri ve terör örgütü YPG unsurları zırhlı araçlarla ortak devriye yaptı.

ABD askerleri sınırda teröristlerle poz verdi

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini veto eden Türkiye, mayıs ayı sonunda Suriye'de terör örgütü YPG'nin elinde tuttuğu bölgeleri hedefleyen yeni bir askeri operasyon sinyali verirken, Ankara'nın hedefindeki Suriye'nin kuzeyinde askeri hareketlilik arttı.

ORTAK ZIRHLI HAREKET

AFP Türkiye sınırına üç kilometre mesafede yer alan Kamışlı'daki ABD askerlerini fotoğrafladı. YPG'li teröristlerle birlikte Kamışlı'ya bağlı bir köyde görüntülenen Amerikan birliklerinin zırhlı araçlarla devriye gezdiği bildiriliyor. Bir bölümü rejim güçleri tarafından kontrol edilen Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında.

SINIR HATTINDA ASKERİ HAREKETLİLİK

Uluslararası haber ajansları Suriye'nin kuzeyinden muhtemel bir harekâta hazırlanan Türkiye destekli muhalif grupların fotoğraflarını dünyaya servis etti. Agence France-Presse (AFP) haber ajansı, Münbiç'in karşısında toplanan Suriye Milli Ordusu unsurlarının tatbikatını kadrajına aldı. AFP, geçen hafta ise Afrin'de bir geçit töreni düzenleyen Suriyeli silahlı muhaliflerin fotoğraflarını geçti. Fotoğraflarda, onlarca aracın bulunduğu konvoy göze çarpıyordu.

MÜNBİÇ-KAMIŞLI ARASI TEMİZLENECEK

Ankara, halihazırda PKK'nın Suriye uzantısı terör örgütü YPG'nin kontrolünde tuttuğu batıdaki Münbiç'ten doğudaki Kamışlı'ya kadar uzanan sınır hattının teröristlerden tamamen temizlenmesini istiyor. Söz konusu hatta yalnızca Rasulayn ve Tel Abyad arası Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin kontrolünde. YPG'li teröristler Türkiye'nin operasyonu telaffuz etmesiyle hemen Beşşar Esad'dan yardım istedi. Suriye ordu birlikleriyle işbirliğine gideceklerini duyuran YPG'li teröristler, Türkiye'ye yanıt vereceklerini ileri sürdüler.

ADIMLARI ATIYORUZ

Başkan Erdoğan, 23 Mayıs'ta "30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz" demişti.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın