AB trafiği

Türkiye ile AB arasında diplomasi trafiği başladı. Başkan Erdoğan'ın von der Leyen'le görüşmesinden sonra Josep Borrell de Çavuşoğlu ile ilk Brüksel ziyaretini planlamaya başladı.

AB trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ‘in, Başkan Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen arasındaki video konferans görüşmesi hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, Twitter’dan yanıt verdi.

SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ

Bakan Çavuşoğlu, yanıtında, “Samimi ve sonuç odaklı bir diyalog için Brüksel’i ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Borell, Erdoğan ile von der Leyen’in “faydalı” görüşmesine katıldığını belirterek, “Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız” ifadesini kullandı. Borrell, aralık ayında yapılan AB Zirvesi’nde Türkiye ile ilişkiler hakkında AB liderlerinin yaptığı görevlendirmeyi takip etmek üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Brüksel’de ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Yunanistan: Kıbrıs’ta 5’li konferas için hazırız

Yunanista  n Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs meselesi için yaptığı gayriresmi 5’li konferans teklifine, Atina ve Kıbrıs Rum kesiminin “hazır olduğunu” bildirdi. Dendias, “Bu görüşmelerin gündemi belirlidir ve değiştirilemez” dedi. Çavuşoğlu da daha önce iki devletli çözüm dışındaki seçenekleri konuşmanın zaman kaybı olduğunu söylemişti. 

Tüm Güncel haberleri için tıklayın