Otobandan geçen koala, zincirleme trafik kazasına neden oldu

Güney Avustralya eyaletinin en işlek otobanlarından birinde trafiğin en yoğun olduğu sabah saatlerinde otobanda gezintiye çıkarak 6 aracın birbirine girmesinde sebep olan koala yakalandı.

Otobandan geçen koala, zincirleme trafik kazasına neden oldu

Güney Avustralya eyaletinin en işlek otobanlarından birinde pazartesi sabahı 6 otomobilin zincirleme kazasına sebep olan koala, zarar görmemesi için kaza yapan kişiler tarafından yakalanarak kurtarma görevlilerine teslim edildi.

Adelaide'da yaşanan olayda, önce bir erkek sürücü hayvanı kurtarmak için otomobilini durdurdu. İlk olarak onun arabasına arkadan çarpıldı, sonra da devamı geldi.

Zincirleme trafik kazasına şahit olan Nadia Tugwell, şu ifadeleri kullandı:

İnsanlar otomobillerinden çıkmış etrafta dolaşıyordu. Gerçekten ne olduğunu anlayamadık. Sonra otoyolun ortasında otomobillerle bariyerler arasında dolaşan şirin bir koala gördük. Ardından elinde battaniye gibi bir şeyle onu yakalamaya çalışan bir hanımefendi gördüm.

Tugwell, bu kadınla birlikte hayvanı yakaladıklarını ve onun arabasında çocuklar olduğu için koalayı kendi otomobiline aldığını ifade etti.

DİREKSİYONA GEÇTİ

Daha önce de yollardan hayvan kurtarmışlığı olan Tugwell, Adelaide Koala Kurtarma Merkezi'ni arayarak yardım talep etti. Yaklaşık bir saat boyunca beklerken de direksiyon başına geçen koalanın fotoğraflarını çekti.

Tugwell, kurtarma görevlisinin gelmesiyle bir çantaya alınan koala için "Oldukça sakin bir koalaydı, çantanın içine girmeyi bile dert etmedi" dedi.

Trafiğin karışmasına neden olan koala, otoyoldan bir kilometre uzakta doğaya salındı.

Kurtarma görevlileri koalanın herhangi bir zarar görmediğini açıklarken, polis de zincirleme trafik kazasının kimsenin yaralanmasına neden olmadığını bildirdi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın