Son dakika haberi... 500 bin TL ödülle aranan gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi

500 bin TL ödülle aranan gri listedeki Zagros Cudi kod adlı Mehdi Uysal etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı, Eren-13 Operasyonları kapsamında Bestler/Dereler bölgesinde etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin sözde Botan eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve gri kategoride aranan "Zagros Cudi" kod adlı Mehdi Uysal olduğunu bildirdi.

AA'da yer alan habere göre; Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şırnak ili Bestler/Dereler bölgesinde 22 Eylül 2021'de J-SİHA/İHA ve Hava Kuvvetleri destekli, Jandarma Komando ve JÖH birliklerince düzenlenen operasyonda iki teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Şırnak bölgesinde sözde Botan eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve Terörden Arananlar Listesi'nde 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride aranan "Zagros Cudi" kod adlı Mehdi Uysal olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Söz konusu teröristin, 2015-2016'da Şırnak Merkez İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde çukur/barikat eylemlerine aktif olarak katıldığı belirtilen açıklamada, "Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlara, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın