41 il mavi, tek kırmızı Şanlıurfa

90.5 milyon dozluk aşılamayla dünyada 7. olan Türkiye'de 41 il maviye büründü. Aşı oranında, yüzde 53.8 ile kırmızı kalan tek il ise Şanlıurfa oldu.

41 il mavi, tek kırmızı Şanlıurfa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid risk haritasında Trabzon, Bursa, Tokat ve Kocaeli'de aşılanmanın yüzde 75'i geçtiğini ve mavi kategorideki iller arasında yer aldığını açıkladı. Mavi il sayısı 41'e yükseldi. Koca, kırmızı olan Mardin'in turuncuya, turuncu olan Adıyaman'ın ise sarıya indiğini belirtti.

YOĞUN BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Haritadaki tek kırmızı ilin Şanlıurfa olduğunu bildiren Koca, "Bugün ilk doza karar verip, çok yüksek olan risk seviyemizi düşürelim. Haritada kırmızı tek iliz. Bu yalnızlık bile iyi değil!" diyerek herkesi aşı olmaya davet etti. 7-13 Ağustos'taki verilere göre, Şanlıurfa'da haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide 231.18'den 293.77'ye çıktı. Kentteki bilgi kirliliği aşı karşıtlığına dönüştü, vakalar tırmandı. Yoğunluk nedeniyle hastanede 50 yataklı yeni yoğun bakım ünitesini kuruldu. Başka bir hastanede ise 26 yataklı yeni servis açıldı. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, "Normal planlanmış cerrahi operasyonlar için ayırdığımız yatakları Kovid'e çeviriyoruz. Bunu hiç istemiyoruz. Aşı hızında düşüş, hastada artış yaşanıyor" dedi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın