30 Ağustos törenlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 'Mülteci Çocuk' tablosu dikkati çekti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini “Mülteci Çocuk” tablosu önünde kabul etti.

30 Ağustos törenlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 'Mülteci Çocuk' tablosu dikkati çekti

Aksam.com.tr

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yabancı misyon şefleri ve devlet erkânının tebriklerini kabul etti.

Başkan Erdoğan'ın tebrikleri, 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi için özel resmedilen "Mülteci Çocuk" temalı tablonun önünde kabul etmesi dikkati çekti.

MÜLTECİLER VE GÖÇ KONUSUNA DİKKAT ÇEKİYOR

"Mülteci Çocuk" temalı tablo, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilk kez düzenlenen ve Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi için dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan sanatçılar tarafından resmedilmişti.

İstanbul Kongre Merkezi'nde, 180'in üzerinde ülke, uluslararası kurum ve kuruluşun temsil edildiği ve 60'a yakın ülkenin devlet ve hükûmet başkanı düzeyinde katıldığı Zirve'nin sembollerinden olan "Mülteci Çocuk" tablosu, mülteciler ve göç olaylarına dikkat çekmek için hazırlanmıştı.

Sanatçıların eseri bitirmesinin ve Dünya İnsani Zirvesinde sergilenmesinin ardından, Zirve'nin kapanış seremonisinde Başkan Erdoğan ve dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da tabloyu imzalamıştı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın