-10 derecede şühedanın izinde

Şehitlerin izinde on binler yürüdü. Sarıkamış Şehitleri, on binlerce vatandaşın ‘Şühedanının İzinde' temasıyla yaptığı yürüyüşle anıldı. Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bugün Türk SİHA'larının yaptığını geçmişte o aziz şehitlerimiz yapmıştır” dedi.

-10 derecede şühedanın izinde

YELDA GÖKDAĞ

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde, Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Türkiyenin dört bir yanından on binlerce kişinin katılımıyla büyük bir yürüyüş düzenlendi. Genç, yaşlı demeden çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde "Şühedanın İzinde" temasıyla düzenlenen anma etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış'ın Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi.

Çelenk koyma töreni ve Kur'an tilaveti ile başlayan programın ardından konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Kardeşliğin, birliğin beraberliğin sarsılmaz abidelerinden olan Sarıkamış Şehitlerini ve gözünü kırpmadan vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi yad ediyorum. Bu kutlu coğrafyada bu ruh, bu bilinç, bu iman ilk günkü canlılığı ile ilelebet yaşamaya devam edecektir. Sarıkamış hikayesi hem şanlı bir destan hem de hüzünlü bir ağıttır. Bugün gurur duyduğumuz Türk SİHA'larının yaptığını geçmişte o aziz şehitlerimiz yapmıştır" dedi. Gençlere seslenen Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Esir olmayı kabul etmeyen bu milletin kararlılığı bize ve geleceğimize ışık tutacak" ifadelerini kullandı.

Bakanlar, Mehmet Kasapoğlu, Hulusi Akar ve Derya Yanık şehitler için dua etti.

On binlerce kişi dondurucu soğukta yürüdü.

CEZALANDIRMA DEVAM EDECEK

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar törende yaptığı konuşmada, "Şanlıurfa'da şehit edilen askerlerimizin ardından 12 terörist öldürüldü. Cezalandırma operasyonlarımız devam ediyor. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Mehmetçiğin bir asır önce her türlü zor şartlara rağmen vazife uğruna şehadete uğraması hafızalarımızdadır. Sehitler ölmez inancı ile ve bu inancı benimseyen milletimizin kahramanlık ve fedakârlığını sonuna kadar yaşatacağız. Kafkas cephesinde esir düşen kardeşlerimize yardım eden Azerbaycanlı kardeşlerimize de selamlarımızı iletiyoruz. Tarihte yaşanan zorlukları Azerbaycanlı kardeşlerimizle göğüslediysek bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Terörle mücadelemiz tüm terör örgütlerine karşı artarak devam edecektir. YPG'ye kim destek verirse versin milletimizi bu hainlerden korumaya kararlıyız. Denizlerimizde de bu kararlılığımız devam edecek. Yurtdışında da dünya barışına katkıda bulunmaktayız" dedi.
  • sarıkamış harekatı
  • mehmet kasapoğlu
  • milli savunma bakanı hulusi akar
  • derya yanık
  • şehitler
Tüm Güncel haberleri için tıklayın