09.05'te hayat durdu

Türkiye'de hayat 09.05'te durdu. 84 milyon için hayat dün sabah 1 dakikalığına durdu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk milleti saygı, minnet ve 83 yıllık hasretle andı.

09.05'te hayat durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83'üncü yılında saygıyla anıldı. Tüm Türkiye'de saat 09.05'te vatandaşlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği Dolmabahçe Sarayı, ebedi istirahatgahı Anıtkabir başta olmak üzere yurdun her köşesinde bir millet Ata'sına olan hasretini 83 yıl sonra gözyaşlarıyla dile getirdi. Anıtkabir, Atatürk'ün ölümünün 83. yılı dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. 7'den 70'e her yaşta vatandaş, çiçeğini, bayrağını alıp Atasına koştu. İstanbul'da ise vatandaşlar Atatürk'ün hayata veda ettiği Dolmabahçe Sarayı'na akın etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ata'nın odasını ziyaret ederek, çiçek bıraktı.

Öte yandan Atatürk ve şehitler için Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde mevlit okundu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 1 dakika hayat durdu. Araçlarından inen vatandaşlar siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

TEKİRDAĞ

Tarlada çalışan emekçiler de Atalarını anmak için saygı duruşunda bulundu.

BOLU

Bolu'da tüm temizlik çalışanlarının saygı duruşu duygulandırdı.

İSTANBUL

Atatürk, AKM ve Galata Kulesi'nde düzenlenen ışık gösterisi ile anıldı.

İstanbul Havalimanı'nın tüm birimleri saat 09.05'te ayaktaydı.

800. GÜNDE ATA'YI ANDILAR

Diyarbakır'da, HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, saatler 09.05'i gösterdiğinde, 83'üncü ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşuna geçen aileler, İstiklal Marşı'nı okudu.

HERKES ATASINA KOŞTU

Atatürk'ün hayata veda ettiği Dolmabahçe Sarayı'ndaki odası ziyaretçi akınına uğradı.

55 BİN KİŞİDEN METRODA SAYGI DURUŞU

İstanbul'un metro ve tramvaylarında saatler 09.05'i gösterdiğin- de, Zülfü Livaneli'nin Yiğidim Aslanım şarkısı eşliğinde Atatürk'ü anma anonsu gerçekleşti. Saygı duruşuna 55 bin İstanbullu katıldı.

Anıtkabir'e ziyaretler gece de sürdü.

MSB'DEN AĞLATAN VİDEO

Milli Savunma Bakanlığı, Atatürk'ün naaşının İstanbul'dan Ankara'ya getirilişinin görüntülerinin yer aldığı bir video hazırladı. Video, '09.05' ile başlıyor.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın