FOTO GALERİ

Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure nasıl yapılır?

Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure, Muharrem ayının başlamasıyla evlerde kazan kazan pişirilmeye, konu komşuya dağıtılmaya başlandı.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 24

Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure, Muharrem ayının başlamasıyla evlerde kazan kazan pişirilmeye, konu komşuya dağıtılmaya başlandı.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 24

İçinde birçok lezzet barındıran aşureyi hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri ve lezzeti daha da artırmak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 24

İÇİNDEKİLER

500g aşurelik buğday (3 su bardağı)

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 24

Yarım çay bardağı pirinç

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 24

1 su bardağı nohut

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 6
  • 24

1 su bardağı kuru fasulye

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 7
  • 24

200 g kuru kayısı

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 8
  • 24

200 g kuru üzüm

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 9
  • 24

1 su bardağı fındık

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 10
  • 24

3 lt su

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 11
  • 24

2 su bardağı süt

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 12
  • 24

4 su bardağı toz şeker

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 13
  • 24

Çeyrek çay kaşığı tuz

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 14
  • 24

Yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, suyu alınır)

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 15
  • 24

Üzeri için; 25 g fındık

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 16
  • 24

25 g kuş üzümü

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 17
  • 24

100 g ceviz

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 18
  • 24

1 adet nar

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 19
  • 24

Tarçın

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 20
  • 24

HAZIRLANIŞI


Nohut ve fasulyeyi ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 21
  • 24

Bu arada fasulyeyi ve nohudu da ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Sıcak süt, şeker, tuz, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 22
  • 24

Tek tek cam kâselere bölüştürün. Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 23
  • 24

Not: Pişme esnasında eğer su yetersiz kalırsa ilave yapabilirsiniz. Şeker miktarını zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 24
  • 24