FOTO GALERİ

Mersin´deki Anemurium Antik Kenti´nde bulundu! Heyecanlandıra keşif

Mersin'de, Anemurium Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen kadın heykeline ulaşıldı.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 7

Anamur ilçesindeki antik kentte, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tekocak başkanlığındaki ekip tarafından yürütülen arkeolojik kazılar devam etti.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 7

Koruma ve restorasyon işlemlerinin de yapıldığı antik kentte, "liman hamamı" olarak adlandırılan bölgedeki kazıda Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen kadın heykeli bulundu.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 7

Eser, ilk incelemenin ardından korumaya alındı.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 7

Çalışmaları inceleyen Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir ve Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Tekocak'tan bilgi aldı.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 7

Kazı başkanı Tekocak, AA muhabirine, Anemurium Antik Kenti'ndeki arkeolojik çalışmaların yıl boyunca sürdüğünü söyledi.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 6
  • 7

Ortaya çıkarılan heykelin, yaklaşık 1,2 metre uzunluğunda olduğunu belirten Tekocak, "Giyimli kadın heykelinin başı, kolu ve ayakları eksik olduğu için kime ait olduğunu bilmiyoruz. Belki de o dönemde antik kentte yaşayan bir idareci, soylu veya zenginin eşine ya da tanrıçaya ait olabilir." diye konuştu.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 7
  • 7

Tekocak, bölgenin daha fazla ziyaretçi çekmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi.