FOTO GALERİ

Mersin´de olgunlaşan obruk peynirleri mağaralardan çıkarılmaya başlandı

Mersin'in Mut ilçesinde, geleneksel yöntemlerle üretilen ''Kızılova Yaylası Obruk Peyniri'' olgunlaşması için 5 ay bekletildiği mağaralardan çıkarılmaya başlandı.

  • 1
  • 9

İlçede düzenlenen obruk peyniri çıkarma etkinliğine Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ile diğer ilgililer katıldı.

  • 2
  • 9

Sarp kayalar arasında kurulan çelik halat yardımı ile obruklardan çıkarılan peynirler, 5 aylık lezzet yolculuğunu tamamladı.

  • 3
  • 9

Kaymakam Köken, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, mart ve nisan aylarında obruklara konulan peynirlerin yaklaşık 5 ay dinlenerek olgunlaştığını söyledi.

  • 4
  • 9

Obruk peyniri üreticilerine bereketli bir yıl olmasını dileyen Köken, ürünün kilogramının ortalama 100 liradan alıcı bulduğunu aktardı.

  • 5
  • 9
  • 6
  • 9
  • 7
  • 9
  • 8
  • 9
  • 9
  • 9