Taze ve özellikle kuru incirin hücreleri yenileyici etkisi bulunuyor.
İncirin yaşı, kurusu, yaprağı hatta sütünün mucizevi faydaları bulunmaktadır
Mucizevi meyvenin inanılmaz faydaları;
Ellerde çıkan siğillerin en iyi çözümü incir sütüdür. Körpe incir yapraklarının sütü siğile karşı etkilidir.
Bu nedenle körpe incir yaprağı koparılarak sızan süt siğile sürülür.
Birkaç kez düzenli uygulamada siğiller kaybolur.
Körpe incir yapraklarının ezilerek hazırlanan lapası, çıbanların olgunlaştırılması ve baş verip akmasında etkili olur.
Lapası yanık ağrılarını azaltıcı bir etkiye sahiptir. İncir yaprağının sütü, akrep ve örümceğin soktuğu yere haricen hafifçe ovuşturularak sürülürse, faydalı olur.
İncir odununun külünün distile edilmiş suyu, sinir ağrılarında haricen kullanılır (ağır yaralar üzerine uygulanır). Kuduz için ise, haricen ham incir veya taze incir yaprakları kullanılır.
Ayrıca ham incir ve taze incir yaprakları ile gersene uyuza ve gelinciğin ısırdığı yerin üzerine tatbik edilir.
Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, hemoroit (basur) ve çıbanlara karşı etkilidir.
Körpe incir yaprakları, havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Bu yapraklar parçalanır.
2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak bir bardak suda 30 dakika kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra bu sudan ekzema ve basur için her sabah açken yarım bardak içilir.
Nezleye karşı incir yaprağının kaynatılmış suyu içilir.
Bronşit tedavisinde bir miktar incir yaprağı bal ile karıştırılır ve hastaya yedirilir.
Boğaz iltihaplarında incir meyvası suda kaynatılır ve gargara yapılır.
1 incir ortalama olarak 40-45 kaloriye denk gelmektedir. Bu yüzden diyet yapan kişilerin diyet listelerinde bulunması gereken bir meyvedir.
Kabızlığa karşı, birkaç incir meyvası yenir ve üzerine su içilir
Kuru İncir zeytinyağı kürü, pek çok derde deva türden bir kür.
Astım, alerjik astım ve öksürük şikayetleri için doğal tedavi yöntemlerinin en etkilisidir.
Akciğer hastalıklarına oldukça faydalıdır.
Hamile kalmak isteyen kadınlar için mucizevi etkisi vardır
2 adet inciri geceden saf zeytinyağının içerisine koyup, diğer geceye kadar bekletin
1 günün sonunda, 2 adet inciri zeytinyağının içerisinden çıkarıp yiyin. Hemen yediğiniz incirlerin yerine 2 adet daha koyun.
Hiç ara vermeksizin, bu kürü 6 ay boyunca uygulayın. 6 ayın sonunda, astım, öksürük gibi bir şikayetiniz kalmayacak.
İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
Yaşlanmak istemiyorsanız düzenli olarak incir tüketmeye özen gösterin.
İncir aynı zamanda yüksek oranda anti oksidan içeren bir meyvedir. Yüksek oranda karoten, lutein ve tannen içermektedir. Bu sayede yaşlanmanın vücuttaki etkilerini geciktirmeye yardımcı olur.
İncir potasyumdan zengin bir meyvedir, bu özelliğinden ötürü de tansiyonu düzenlemede oldukça faydalıdır.
Demir yetersizliği olanların da inciri günlük beslenmelerine ilave etmeleri gerekir.
Yüksek oranda demir içeriğinin yanı sıra C vitamini de içeriyor olması, incirdeki demirin emilimini olumlu yönde etkilemektedir.
Böylece yüksek emilim oranına sahip bir demir kaynağı olmaktadır.
Tüm bunların yanı sıra incirde, diğer meyveler gibi karbonhidrat ve şeker oranı da yüksektir.
Bu nedenle diyabetli bireylerin tüketimlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir.
Tabii yine fazla tüketiminde bağırsak hareketlerinin artacağı da unutulmamalıdır.
İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır.
Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser.
Nezle için de faydalıdır.
Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın.
Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.
Başka bir deyişle hipertansiyonu kontrol eden bir meyve olduğu da söylenebilir.