En sevilen yemeklerden biri sarmadır. Etli ya da zeytinyağlısı yapılan sarma sıkça sofraları süsleyen bir lezzettir. Sarmaları yaparak buzluğa atabilir, farklı bir gün pişirebilirsiniz. Pratik bir şekilde hazır olacak olan buzluktaki sarma nasıl pişirilir?
Buzluktaki sarma nasıl pişirilir? Sorusunun yanıtını haberimizde derledik. Hem kendinize hem de sevdiklerinize pratik ve güzel bir sofra kurabilirsiniz.
Acil durumlarda imdadınıza yetişecek olan buzluktaki sarmanın pişirme tarifi de kolaydır. Buzlukta olması lezzetinden de ödün vermez.
Malzemeler:
Buzluğa atılmış bir poşet sarma
Yarım su bardağı zeytin yağı
Yarım yemek kaşığı salça
Üzerini çıkacak kadar su
Bir kaç adet sarımsak
Yapılışı:
Zor zamanlarımız için hazırladığımız sarmamızı çıkaralım. Çözülmesini beklemeden tencereye alalım ve üzerine çıkacak kadar su ekleyelim ve limon dilimleyip, üstüne koyalım.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynayınca kısık ateşe alalım ve ocaktan almaya yakın zeytinyağını dökelim ve salçalı suyunu da koyalım. Pişince alalım. Afiyet olsun.