FOTO GALERİ

Büyükçekmece Gölü´nde yosun istilası

İstanbul'da Büyükçekmece Gölü'nün denizle birleştiği bölgede bir haftadır esen rüzgar yosunları da beraberinde getirdi. Gölün bir kısmı yosunla kaplandı. İBB ve Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin 1 haftada 10 tonun üzerinde yosunu temizlediği belirtildi.

  • 1
  • 6

Büyükçekmece Gölü'nün denizle birleştiği bölgede bir haftadır esen rüzgar yosunları da beraberinde getirdi.

  • 2
  • 6

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü çevresine taşınan yosunlar göl yüzeyinin bir kısmını tamamen kapladı.

  • 3
  • 6

Yosunların büyük bölümünün de su altında olduğu görüldü.

  • 4
  • 6

Yosunların rüzgarla bölgeye taşınmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Büyükçekmece Belediyesi ekipleri de temizlik çalışmalarına başladı.

  • 5
  • 6

Bir haftada gölden 10 tonun üzerinde yosun temizlendiği belirtildi.

  • 6
  • 6

Yetkililerden alınan bilgiye göre gölün denizle birleşen bölgesinde havaların ısınmasıyla her yıl yosun istilasının gerçekleştiği öğrenildi.