FOTO GALERİ

Aşure nasıl yapılır?

Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure, Muharrem ayının başlamasıyla evlerde kazan kazan pişirilmeye, konu komşuya dağıtılmaya başlandı.

55

  • 1
  • 22
Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure, Muharrem ayının başlamasıyla evlerde kazan kazan pişirilmeye, konu komşuya dağıtılmaya başlandı.

55

  • 2
  • 22
İçinde birçok lezzet barındıran aşureyi hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri ve lezzeti daha da artırmak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

55

  • 3
  • 22
İÇİNDEKİLER

500g aşurelik buğday (3 su bardağı)

55

  • 4
  • 22
Yarım çay bardağı pirinç

55

  • 5
  • 22
1 su bardağı nohut

55

  • 6
  • 22
1 su bardağı kuru fasulye

55

  • 7
  • 22
200 g kuru kayısı

55

  • 8
  • 22
200 g kuru üzüm

55

  • 9
  • 22
1 su bardağı fındık

55

  • 10
  • 22
3 lt su

55

  • 11
  • 22
2 su bardağı süt

55

  • 12
  • 22
4 su bardağı toz şeker

55

  • 13
  • 22
Çeyrek çay kaşığı tuz

55

  • 14
  • 22
Yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, suyu alınır)

55

  • 15
  • 22
Üzeri için; 25 g fındık

55

  • 16
  • 22
25 g kuş üzümü

55

  • 17
  • 22
100 g ceviz

55

  • 18
  • 22
1 adet nar

55

  • 19
  • 22
Tarçın

55

  • 20
  • 22
HAZIRLANIŞI Nohut ve fasulyeyi ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.

55

  • 21
  • 22
Bu arada fasulyeyi ve nohudu da ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Sıcak süt, şeker, tuz, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.

55

  • 22
  • 22
Tek tek cam kâselere bölüştürün. Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Not: Pişme esnasında eğer su yetersiz kalırsa ilave yapabilirsiniz. Şeker miktarını zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.