FOTO GALERİ

Yumurta kabuğunun şaşırtıcı yararları! Sakın çöpe atmayın

Business Insider'da yer alan habere göre; Amerika gıda endüstrisi her yıl 150 bin ton yumurta kabuğunu çöpe atıyor.

  • 1
  • 20

Peki, yumurta kabuğunu çöpe atmak yerine yemeye ne dersiniz?

  • 2
  • 20

Uzmanlar, yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu belirterek, yüzde 95 oranında kalsiyum karbonat bulunduğunu söylüyor.

  • 3
  • 20

Yalnızca bir tane yumurtanın kabuğunda iki gram kalsiyum bulunuyor.

  • 4
  • 20

Ancak yumurta kabuklarını kesinlikle çiğ tüketmemeniz gerekiyor.

  • 5
  • 20

Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor.

  • 6
  • 20

Fırından aldığınız kabukları ince toz haline gelene kadar mutfak robotunda öğütün.

  • 7
  • 20

Kabuğun içeriğindeki kalsiyum, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen osteoporoz ağrılarını ve kemik erimesini azaltıyor.

  • 8
  • 20

Öğütülen yumurta kabuğunu una karıştırabilir ve bu undan da ekmek, pizza ya da makarna yapabilirsiniz.

  • 9
  • 20

Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu var; o da kalsiyumun azının da fazlasının da zararlı olduğudur.

  • 10
  • 20

Sağlıklı bir yetişkin günde 1 gramdan fazla kalsiyuma ihtiyaç duymaz.

  • 11
  • 20

  • 12
  • 20

  • 13
  • 20

  • 14
  • 20

  • 15
  • 20

  • 16
  • 20

  • 17
  • 20

  • 18
  • 20

  • 19
  • 20

  • 20
  • 20