Kahvaltıda olmazsa olmaz ve birçok yemeğe kullandığımız yumurtayı tavada pişirirken nelere dikkat edilmeli sizler için derledik. Yumurta pişirilirken sık yapılan hatalar neler ve bunları önlemek için neler yapmalıyız detayları ile haberimizde.
Yumurtayı Saklamak
Marketten alarak eve getirdiğiniz yumurtaları kartonundan çıkarmadan saklamalısınız.
Yumurtalar aslında diğer gıdalardaki kokuları kabukları yoluyla emebilmektedir. Bu nedenden ötürü onları bir yumurta kartonunda saklamıyorsanız güçlü kokulu yiyeceklerden de uzak tutmanız oldukça önemli olacaktır.
Ayrıca hemen hemen her buzdolabının kapı bölümünde yumurtalar için yapılmış bir bölümü bulunmaktadır. Fakat araştırmalar, bu bölümün yumurta saklamak için çok sıcak olduğunu belirterek dolabın içerisine konulmasının daha sağlıklı olduğunu açıklamışlardır.
Yüksek ısıda pişirmek
Tavada yumurta pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli etkenlerden biri yüksek ısı kullanmak yerine yumurtaları kontrollü şekilde pişirmek için orta-düşük sıcaklığın tercih edilmesidir. Orta-düşük ısıda yapışmaz tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, koyduğunuz tereyağı erimeden yumurtaları hemen eklemelisiniz.
Baharat ve tuzu erkenden eklemek
Yumurtanızı pişirmeden önce baharat eklemek yaptığımız en büyük hatalardan biri olacaktır. Çünkü pişirmeden önce tuz eklemek yumurtaları parçalayarak sulanmasına neden olmaktadır. Bu nedenden ötürü yumurtalarınızı pişirmeden önce baharatlamak yerine ocağı kapattıktan sonra yani servis yapmadan önce tuz ve karabiber eklenmelidir.
Çırpmayı unutmayın
Aceleci davranıp yaptığımız hatalardan biri de yumurtaları doğrudan tavaya kırmak olacaktır. Oysa çırpmak, yumurtalarınıza hava girmesine yardımcı olur ve onları daha dolgun ayrıca lezzetli hale getirmektedir. Bu nedenle tavaya almadan önce yumurtalarınızı çırpmak için mutlaka zaman ayırınız.
Metal spatula kullanmayın
Metal ürünler birçok şey için harikadır ancak yumurta pişirmek için asla tercih etmeyiniz. Yumurta pişirirken kauçuk bir spatula kullanınız. Kauçuk spatulanın kenarı ince ve esnek olacaktır. Bu da tavanın tabanını ve kenarını rahatça kullanmanızı sağlamaktadır.
Tavadan uzaklaşmak
Yumurta pişirirken her şeyi yakından takip etmek gerekmektedir. Yumurtaları her daim hareketli tutmalısınız. Bu yöntem, güzel ve kabarık bir yumurta elde edilmesine yardımcı olacağı bilinmektedir. Bu sayede bir tarafının az bir tarafının ise çok piştiği yumurta ile karşı karşıya kalmayacaksınız.
Çok fazla pişirmek
Yumurtalar çiğliğini kaybedecek şekilde piştiğinde ocağın altını kapatın çünkü sahip olduğu ısı bir süre daha yumurtayı pişirmeyi sürdürecektir. Tavadaki yumurtalar canlı sarı renge ulaştığında ocaktan alıp tabağa servis etmelisiniz.
Önceden rendelenmiş peynirleri kullanmak
Eğer öyleyse önceden rendelenmiş peynirleri yumurtanıza koymaktan kaçınmalısınız. Çünkü bunlar, yumurtalara doğru şekilde bağlanmayarak kurutacaktır. Bu hatayı önlemek için yumurtanıza her zaman taze rendelenmiş peynir eklemelisiniz.