FOTO GALERİ

Yumurta kabuğunun yararları

Bu haberi okuduktan sonra bir daha yumurtanın kabuğunu çöpe atmayacaksınız.

  • 1
  • 11
Business Insider'da yer alan habere göre; Amerika gıda endüstrisi her yıl 150 bin ton yumurta kabuğunu çöpe atıyor.
  • 2
  • 11
Peki, yumurta kabuğunu çöpe atmak yerine yemeye ne dersiniz?
  • 3
  • 11
Uzmanlar, yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu belirterek, yüzde 95 oranında kalsiyum karbonat bulunduğunu söylüyor.
  • 4
  • 11
Yalnızca bir tane yumurtanın kabuğunda iki gram kalsiyum bulunuyor.
  • 5
  • 11
Ancak yumurta kabuklarını kesinlikle çiğ tüketmemeniz gerekiyor.
  • 6
  • 11
Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor.
  • 7
  • 11
Fırından aldığınız kabukları ince toz haline gelene kadar mutfak robotunda öğütün.
  • 8
  • 11
Kabuğun içeriğindeki kalsiyum, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen osteoporoz ağrılarını ve kemik erimesini azaltıyor.
  • 9
  • 11
Öğütülen yumurta kabuğunu una karıştırabilir ve bu undan da ekmek, pizza ya da makarna yapabilirsiniz.
  • 10
  • 11
Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu var; o da kalsiyumun azının da fazlasının da zararlı olduğudur.
  • 11
  • 11
Sağlıklı bir yetişkin günde 1 gramdan fazla kalsiyuma ihtiyaç duymaz.