FOTO GALERİ

Yumurta kabuğu tüketmenin faydaları bakın neler

Bu haberi okuduktan sonra bir daha yumurtanın kabuğunu çöpe atmayacaksınız.

  • 1
  • 15

Business Insider'da yer alan habere göre; Amerika gıda endüstrisi her yıl 150 bin ton yumurta kabuğunu çöpe atıyor. 

  • 2
  • 15

Peki, yumurta kabuğunu çöpe atmak yerine yemeye ne dersiniz?

  • 3
  • 15

Uzmanlar, yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu belirterek, yüzde 95 oranında kalsiyum karbonat bulunduğunu söylüyor.

  • 4
  • 15

Yalnızca bir tane yumurtanın kabuğunda iki gram kalsiyum bulunuyor.

  • 5
  • 15

Ancak yumurta kabuklarını kesinlikle çiğ tüketmemeniz gerekiyor.

  • 6
  • 15

Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor. 

  • 7
  • 15

Fırından aldığınız kabukları ince toz haline gelene kadar mutfak robotunda öğütün.

  • 8
  • 15

Kabuğun içeriğindeki kalsiyum, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen osteoporoz ağrılarını ve kemik erimesini azaltıyor.

  • 9
  • 15

Öğütülen yumurta kabuğunu una karıştırabilir ve bu undan da ekmek, pizza ya da makarna yapabilirsiniz.

  • 10
  • 15

Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu var; o da kalsiyumun azının da fazlasının da zararlı olduğudur.

  • 11
  • 15

Sağlıklı bir yetişkin günde 1 gramdan fazla kalsiyuma ihtiyaç duymaz. 

  • 12
  • 15
  • 13
  • 15
  • 14
  • 15
  • 15
  • 15