FOTO GALERİ

Yumurta haşlamanın püf noktaları

Protein bakımından en zengin olan besinlerden biri yumurtadır. Peki yumurtayı sağlıklı bir şekilde haşlayabiliyor musunuz? İşte yumurta seçmenin, haşlamanın ve soymanın en doğru yöntemi…

  • 1
  • 7
Eski yumurtaları tercih edin Taze yumurtalar hemen hemen herkesin daha çok sevdiği ve tercih yumurtalardır. Ancak bu yumurta haşlanacaksa tazesini seçmek pekte doğru bir davranış olmaz. Çünkü eski yumurta haşlandığında daha çabuk soyulur.
  • 2
  • 7
Haşlanan suyu içine atın! Yumurta haşlanırken yapılan en büyük hatalardan biri de yumurtayı suyu ocağa koyduğumuz an içine atmaktır. Oysaki yumurtalar kaynayan suyun içine atılmalıdır.
  • 3
  • 7
Suyun içine sirke koyarsanız... Eğer haşlanmış yumurtanızın kabuğunun çok kolay soyulmasını istiyorsanız haşlarken suyun içine bir kaşık sirke koyun. Sirkenin asidik özelliği yumurta kabuğunda bulunan kalsiyumu çözerek kabuğun daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.
  • 4
  • 7
Yumurtaları oda sıcaklığında ısıtın Yumurtaları sakın buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamaya başlamayın. Bu kabuğunun zor soyulmasına adeta yumurtanın kabuğa yapışmasına neden olur. Yumurtaları haşlamadan 1 saat önce buzdolabından çıkararak haşlayın.
  • 5
  • 7
Pişirme sürenizi doğru ayarlayın Yumurta haşlarken en önemli noktalardan biri de pişirme süresidir. Sürenin büyük yumurtalarda daha uzun küçük yumurtalarda ise daha kısa tutulması gerekir.
  • 6
  • 7
Haşladıktan buzlu suyun içine koyun! Haşladığınız yumurtaları daha önceden hazırladığınız buzlu suyun içine koyun ve bir süre bekletin. Bu işlem sayesinde yumurtalarınız çok çabuk soyulacaktır.
  • 7
  • 7