FOTO GALERİ

Yararlı diye yiyorsanız aman dikkat

Alışveriş yaparken faydalı olduğunu düşünüp aldığınız bazı besinleri bir kez daha gözden geçirmenizde fayda var. İşte sağlığınız için uzak durmanız gereken o besinler...

  • 1
  • 10
SİYAH ZEYTİN

Piyasa satılan siyah zeytinlerin büyük bir kısmı, kimyasal işlemlerden geçiriliyor. Öyle ki renginin koyulaşması için zeytinlere boya karıştıran bile var. Bu durumda uyanık olun ve aldığınız zeytinin elinizde bıraktığı renkten çekirdeğinin rengine kadar her şeyine bakın. Eğer hâlâ güvenilir bulmuyorsanız siyah yerine yeşil zeytin tercih edin.
  • 2
  • 10
BALIK KONSERVESİ

Marketlerde kutu içinde satılan ton balığı gibi ürünleri çok seviyor olabilirsiniz ama bu zararlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kısa sürede bozulabilecek bu yiyeceklerden uzak durmalısınız.
  • 3
  • 10
SPORCU İÇECEKLERİ

Sıkı bir antrenman yapmayanların bu içecekleri tüketmesi, kaşıkla şeker yemesi gibi bir şey. Kalorisi ve şeker oranı yüksek bu içecekler, yalnızca ağır spor yapanlar tarafından tüketilmeli. 30 dakikalık bir yürüyüşten sonra bunları içerseniz yaktığınızın 2-3 katı kadar kaloriyi geri alırsınız.
  • 4
  • 10
YAĞSIZ ÜRÜNLER

Yağsız, az yağlı ya da yağı azaltılmış ürünler kulağa oldukça sağlıklı geliyor değil mi? Ancak bu ürünlerin farkına varılmayan dezavantajları var. Örneğin yağ miktarını azaltmak için hem üründeki sodyum ve şeker oranı artırılıyor hem de koyu ve yağlı kıvamı sağlamak için ürüne fazladan koyulaştırıcı kimyasal maddeler ekleniyor. Yağ yemekten korkmayın. Nasıl yağ yediğinize dikkat edin. Katı ve trans yağların aşırı tüketimi sağlıksız. Onların yerine zeytinyağı tercih edin.
  • 5
  • 10
EKSTRA 'LIGHT' ZEYTİNYAĞI

Bazı zeytinyağı şişelerinin üzerinde gördüğünüz 'light' yazısı, diyet yaparken yediğiniz ürünlerde yazanlarla aynı anlamda değil. Buradaki anlamı 'çok işlenmiş zeytinyağı'. Bilindiği gibi yağlar ne kadar işlenirse o kadar sağlıksız hale dönüşüyor. Peki bu çeşit zeytinyağını nasıl anlarsınız? Cevap basit: Üzerindeki açıklamaları okuyun ve rengine bakın. Renkleri çoğunlukla çok açık sarı olur.
  • 6
  • 10
ÜZÜM

Evet, şaşırıtıcı olabilir ama üzüm de zararlı yiyecek türleri arasında yer alıyor. Üzüm çabuk bozulan bir meyve olduğu için marketlerde uzun süre raflarda bekleyen üzümlerin birçoğu kimyasal işlemlerden geçiriliyor. Üzümleri dalından toplandıktan sonra kısa süre içinde tüketmelisiniz.
  • 7
  • 10
MISIR GEVREĞİ

Çoğu kişinin sağlıklı bir besin olarak tükettiği mısır gevrekleri aslında hiç sağlıklı değil! Mısır unu kullanılması nedeniyle içindeki tüm vitamin değerlerini kaybeden ve kilo aldıran mısır gevreğini yerken bir kez daha düşünün.
  • 8
  • 10
JÖLELİ ŞEKERLER VE SAKIZLI GIDALAR

Jöleli şeker ve sakızlı gıdalar, içerdiği yüksek oranda kimyasallar nedeniyle oldukça zararlı ürünler arasında yer alıyor. Jelatin, sentetik aroma ve renklendiriciler kullanılarak elde edilen bu ürünlerden uzak durmalısınız.
  • 9
  • 10
KIRMIZI FASULYE

Yanlış pişirildiğinde kırmızı fasulye oldukça zararlı bir yiyeceğe dönüşebiliyor. Uzun süre kaynatmadan tüketeceğiniz kırmızı fasulye sizi zehirleyebilir!
  • 10
  • 10
RENKLİ DRAJELER

Yoğun kimyasal madde, renklendirici kullanımı ile elde edilen bu drajeler, lezzetli olmasına rağmen oldukça zararlı birer yiyecek olarak karşımıza çıkıyor.