FOTO GALERİ

Tam bir şifa kaynağı! Mide ağrısından kalp hastalıklarına her derde deva

Kırmızı pancar, içinde barındırdığı potasyum, magnezyum, posa, fosfor, demir, A vitamini, C vitamini, B vitaminleri, beta karoten ve folik asit açısından adeta bir şifa deposudur.

  • 1
  • 9

Bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımını destekler.

  • 2
  • 9

Sindirim üzerinde olumlu etkisi vardır ve kabızlığa iyi gelir.

  • 3
  • 9

Kansızlık tedavisinde etkilidir.

  • 4
  • 9

Kan basıncını düşürür, zengin antioksidan içeriğiyle kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır.

  • 5
  • 9

Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, mide ağrısı ve ekşime sorunlarına iyi gelir.

  • 6
  • 9

Kas-iskelet sistemlerinin sağlığı için de bir kahramandır.

  • 7
  • 9

Egzersiz öncesinde içilen pancar suyu, egzersize dayanıklılığı ve gücü artırmaktadır.

  • 8
  • 9

Orta boy, koyu renk, yumuşamamış ve parlak olanları seçilmelidir. Pancar, pişirme süresi uzadıkça besin değerlerini kaybeder. O nedenle buharda 15 dakikadan daha az, fırında da bir saati geçmeyecek şekilde pişirilmelidir.

  • 9
  • 9